Total Pageviews

Thursday 28 February 2013

Skaaip & digibeten

Sinds een aantal jaren maak ik dankbaar gebruik van Skype. Heel handig wanneer je net als ik zowel familie in Down Under hebt, een agent en vrienden in Egypte hebt wonen en dan nog wat close vrienden hier in Nederland hebt zitten. Ik heb een aantal intensieve Skype contacten, waaronder mijn moeder, want wij zien elkaar soms jaren niet.
Zuinig ben ik op mijn vriendschapen en er zijn een paar goede vrienden en vriendinnen, die ik  regelmatig spreek, zowel in Nederland of wanneer ik in het buitenland ben en dit allemaal via de Skype. Lang leve de huidge techniek.
Een computerheld ben ik niet, hoewel het mij steeds beter af gaat, schaar ik mij toch maar onder de digibeten. Want zodra er weer iets verandert of vernieuwt raak ik in een soort van stress, gewoon omdat ik het vaak echt niet begrijp. In mijn vriendenkring zitten een tweetal computerexperts, zij helpen mij als ik het weer eens niet weet, of als ik weer eens wat vergriept heb. Zij gaan als een razende  Roeland door de schermen van en in mijn computer, waarbij zij mij met de snelheid van het licht trachten uit te leggen hoe iets nu zit. Alleen al het gescrol door de schermen, zorgt ervoor dat mijn hoofd gaat tollen. In hun enthousiasme voor het computervak proberen zij mij dan ook nog aan het verstand te peuteren wat ik moet doen of vooral moet laten. Zij bezigen dan een taalgebruik, waar ik al snel bij afhaak, want het klinkt net Russisch in mijn oren en dan ook nog in een sneltreinvaart dat ik het spoor (voor zover ik dat al had) volledig bijster raak. Computerjargon, horendol word ik er van. Hier liggen dus duidelijk niet mijn talenten.
                         
 

Zo ook bij een goede vriendin van mij, die net als ik van bouwjaar 1959 is en met de kroontjespen en een potje inkt groot is geworden. We staan nog net niet op de lijst van Unesco, maar ik kan je verzekeren dat gaat vast niet meer lang duren.
 
                                                           
 
Mijn toenmalige verloofde noemde haar mijn verkering. Hij noemde haar zo omdat wij elkaar zo vaak spraken dat het volgens hem net was alsof wij verkering hadden. Anno 2013 is er niets veranderd want mijn verkering is nog steeds mijn verkering. Het enige wat er in de afgelopen 30 jaar veranderde waren de verloofdes. 
In de vorige eeuw ging het onderhouden van ons bijna dagelijks contact nog met behulp van een telefoon met draaischijf. Later kregen we de geupdate versie namelijk een toestel met druktoetsen en nu kleppen wij wat af via onze Ipad.
 
 
Natuurlijk had zij er eentje eerder dan ik, want al die speeltjes zijn niet echt aan mij besteed. Mijn toenmalige verloofde wilde de nieuwste Ipad en bood mij zijn oude aan, na zijn overtuigende uitleg en demonstratie was ik al snel om. De eerlijkheid gebied mij te zeggen dat ik er heel blij mee ben, wat een uitvinding!
Alleen het Skaaipen met mijn verkering gaat en ging toch met de nodige hinderenissen gepaard en dat ligt echt niet altijd aan de slechte verbinding van Skype. Eerst moest de applicatie gedownload worden, dat op zich was al een hele klus. Zij schakelde mij daarvoor in, want zo had één van de computerexperts haar verzekerd, dat ik "Daar alles van WIST". Dat de lezer het even weet! Dat installeren van die applicatie was zelfs voor mij appeltje eitje. Dus snel een account geopend een Skype naam vezonnen en toen had ook mijn verkering Skype.
 
Joepie, kunnen we lekker kletsen, wat een super uitvinding. Een paar dagen later: "Waarom neem jij niet op!" klonk het verongelijkt op mijn mobiel. Hoezo, ik antwoord ik haar, ik neem nu toch op. "Nou nee, dat bedoel ik niet, vervolgt zij, ik bedoel met Skaaip, ik ben jou DE HELE DAG aan het bellen en bellen en je neemt maar niet op", zegt zij quasi geïrriteerd. Daar snap ik dan niets van, want ik heb  niets gehoord, is mijn antwoord en inmiddels draaien mijn hersenen op volle toeren om na te gaan hoe dit nu kan. Een blik op mijn Ipadje leverde het volgende op. Mijn skype stond niet open. Heb jij gebeld toen het groene bolletje zichtbaar was?? "Wat voor groen bolletje??, ik zie helemaal geen groen bolletje!", zegt ze nu bijna boos. Precies zeg ik,  je bent me aan het bellen terwijl ik niet on line ben muts, plaag ik haar. "Nou dat kan echt niet hoor", pruttelt ze nog wat tegen.
Als je even wacht, dan start ik skype op en dan bel ik jou, bied ik haar nog aan. "Okee" zegt ze en hangt op. Ik leg mijn mobiel weg en wacht tot ik on line ben en bel haar. Jemig, denk ik nog, wat duurt dat toch lang. Dan gaat mijn mobiel weer af. "Ja, zeg hoe moet ik nu dat *&*^&#%$@#!^ opnemen?" hoor ik haar mopperen. Nou gewoon met je vinger de opneem toets aanraken, antwoord ik laconiek. "Ik kan dat donderse ding niet vinden!", zegt zij met enige stemverheffing. Dan hoor ik ineens "Is u daar?". Want zien doen wij elkaar niet, onze Ipad heeft geen camera, maar we kletsen des te meer. Wanneer we klaar zijn zegt ze, "Nou ik ga je ophangen hoor". Prima, antwoord ik haar, tot een volgende keer. Draai mij om en duik weer achter mijn laptop. Op de achtergrond hoor ik haar nog kletsen. Zou je de Skype niet even uitzetten? plaag ik haar nog. "Ja, jij bent een lekkere, ik weet God betere ^&^%^#@*((&*#@ niet hoe dat moet, ik krijg dat ((&**&%^!#)* niet uit!", klinkt het bijna wanhopig uit haar mond. Ik schiet in de lach en klik hem uit. Het had net zo goed mij kunnen gebeuren.
 
 
 
Een verzoek aan Unesco om deze twee digibeten op de wereld erfgoedlijst te zetten is zo gek nog niet. De aanvraag is de deur al uit, dus wie weet!
 

Friday 22 February 2013

Life is Beautiful

Gisteren maar eens besloten om een vrije dag te houden. Al vroeg sta ik buiten in de snijdende noordoosten wind om het onkruid tussen de tegels te vandaan trekken en ik verlang naar de zomer, maar bedenk mij dat het voorjaar ook goed is. Mijn  mobiel haalt mij uit mijn gemijmer en verlangen. Via via kom ik in contact met Jozine Voskamp, die naar achteraf blijkt, nog haar haar in de krulspelden te hebben zitten en in nog niet helemaal in de make up gezet was, een stress ochtend heeft en mij gehaast belt. Binnen 5 minuten is de zaak tussen ons geregeld, want wat bleek: voor het programma Life is Beautiful van RTL 4, bleken 2 collega's op het allerlaatste moment te hebben afgezegd. 's Avonds zijn er in de strandclub Zwoel  demonstraties en presentatie van diverse produkten. Al snel bleek dat we elkaar konden vinden, want ik zit niet direkt in de beauty branche maar allebei hebben wij iets met natuurlijke produkten en voeding. Grappig hoe paden elkaar zo kunnen kruisen. Want zo vertelde ik haar, "wanneer het in de bovenkamer niet op orde is, heeft dat zo zijn uitwerking op het lichaam en is dit bijna altijd zichbaar" en dat is het moment dat ik in beeld kom. Mooi van buiten en dus ook mooi van binnen, dat is mijn motto en andersom natuurlijk.
Met slechts één telefoonnummer en een straatnaam haast ik mij om al mijn spullen bij elkaar te zoeken en pakken, massagetafel ingepakt, handdoeken, folders en vistekaartjes, op weg naar Hoek van Holland. Ik ben blij dat het nog licht is en vind de Strandclub Zwoel al heel snel en als klap op de vuurpijl kan ik nog net de zon in de zee zien zakken. De wind is snijdend en het geluid van de golven klinkt als muziek in mijn oren. Snel naar binnen, de zaak oogt ruim, fris, modern en toch warm.


 
Voel mij als een kat in een vreemd pakhuis, ken er niemand en weet ook niet wie Jozine is. Een paar dames staan bij elkaar te kletsen, ik loop op hen af en stel mij voor. Ze zien er stuk voor stuk patent uit, gekleed in het zwart, mooie kapsels en dito make-up. Zelf ben ik in het off white gekleed en val qua kleur een beetje uit de toon, ben blij dat ik van de week naar de kapper ben geweest en dat ik voor de verandering wat make-up heb opgedaan. Ondanks de Leco look van een van de dames (daar bedoel ik het kapsel mee, is niet mijn smaak) zijn de vrouwen prachtig om te zien. De sfeer is open en de dames aller hartelijkst. Gezamenlijk zetten we alles klaar en het wachten is op Jozine en de crew van RTL 4.
 
 
Het publiek stroomt binnen en het is behoorlijk druk, waarbij de temperatuur hier binnen aardig oploopt. Nee,  koud is het niet in Zwoel, dus een goede temperatuur om te werken. Ik zie mensen met camera's en een geluidsman binnen lopen en dan komt Jozine binnen. Ze loopt op mij af, straalt mij toe, maakt ook echt contact (altijd weer leuk om te ervaren en te zien) en geeft mij een stevige hand en zegt heel blij te zijn dat ik er ben. Voel mij warm onthaald door haar.  Mooie vrouw, mooie energie en vooral ook open. Ze is wat gestrest en dat kan ik mij ook wel voorstellen, haar woorden van welkom en introductie van deze avond voor de camera doet ze leuk en professioneel. 

Na een ander verkooppraatje van een van de deelnemers, waarbij de nadruk vooral toch ligt op wat je eet, omdat je voeding zich laat weerspiegelen in je huid ( what's new, denk ik dan), gaat het los. Onder het genot van een hapje (oergondisch eten, het kookboek herken ik, want dat staat in mijn keukenkast) en een drankje komen er drommen dames informeren wat ik doe. Energetische behandelingen geef ik, waarbij er vooral ook aandacht is voor gedrags- en , gedachtenpatronen en hoe ga je om met emoties. Want ik kan wel blokkades weghalen of zorgen dat ze minder worden, maar zonder inzicht volgt er geen verandering. Dus is het altijd een combinatie van en praten en energetisch werk. Maar ook vele van de reizen met Triade Travel  werken helend of dragen bij aan het oplossen van allerlei blokkades, zoals bijvoorbeeld de helende chakra reis, balancing male and female energies, of de reis die je weer in contact brengt met de stilte in jezelf.

 
Mensen zijn oprecht geïnteresseerd en ik heb het enorm druk, ze staan in de rij voor een korte behandeling. Leuk om te doen en vooral ook leuk om te ervaren hoe verschillend de informatie is, die ik doorkrijg, De muziek die gedraaid wordt maakt het mij heel makkelijk om naar andere oorden af te reizen, mijn gidsen draaien overuren. Aan het eind van de avond sta ik nog wat na te kletsen met 2 jonge dames en ik kan mij er nog steeds over verbazen hoe weinig bewustzijn er op voeding is bij de mensen. Maar bij hen is het zachtjes aan doorgedrongen dat voeding wel heel bepalend is en zoals ze zelf zeiden. "Ik wist niet beter, het is iets wat iedereen doet en waar ik niet over nagedacht had" Beter laat dan nooit, denk ik. Ter afsluiting biedt een alleraardigste collega aan om onder een speciale lamp te gaan liggen. Eerst masseert ze mijn gezicht met een speciale creme, ik geef mij er aan over, het voelt zo heerlijk en ook de lamp werkt uitermate ontspannend. Deze lamp helpt tegen veroudering. Dat is dan toch maar weer mooi meegenomen. Mijn avond kan niet meer stuk, het is leuk, ontspannen, lekker en daarnaast heb ik vele leuke vrouwen mogen ontmoeten. Life is inderdaad Beautiful mede dankzij Nancy!

Wednesday 20 February 2013

Luxor en Woestijn trip 2013

                           Magische 15 daagse  Reis 2013 

Er staat weer een mooie magische reis op het programma van Triade Travel. In december 2013 bieden wij weer een unieke gelegenheid om spiritueel te groeien en te ontwikkelen tijdens één van de reizen naar Egypte. Dit keer gaan we kennis maken met de prachtige tempels en tombes in en rond Luxor, maar dat niet alleen! Aansluitend gaan we naar de prachtige Dahkla Oase waar we gaan genieten van de de warmwater baden. Egypte en de krachtplekken doen hun werk in ons energie veld, waardoor we en onze blokkades kunnen aanpakken maar ook geholpen worden ons verder op ons spirituele pad te ontwikkelen.

Luxor gezien vanaf de Westbank, uitzicht op de Nijl, waar het heerlijk vertoeven is en waar lekker gegeten kan worden.

Hoe ziet het 15 daagse programma eruit?

dag  1) transfer van Luxor Airport of vanaf Luxor Station naar je hotel
dag  2) We brengen een bezoek aan de Luxor tempel. Deze prachtige tempel leid je door  de chakra's.
 
dag   3) De Kolossi van Memnon en de Medinet Habu tempel staan op het programma. Vooral deze tempel laat je het tempel leven van weleer voelen, ervaren of misschien wel zien.
Deze diepe tempel heeft vele krachtplekken binnen de krachtplek. Wat vooral ook voelbaar is de aanbidding en de liefde voor het Godenrijk. 
 
Dag  4) Vallei der Koningen en de Vallei der Koninginnen. Deze 2 valleien hebben een compleet verschillende energie en dat is zeer goed voelbaar. De graven in de vallei der Koningen zijn veel talrijker dan die in de vallei der Koninginnen. Maar bij allebei zijn er prachtige graven te bezichtingen.
Dag  5) Tempel van Hatsjepsut en de Assasif Tombes. Dit is ook een bijzondere plek, waar verschillende energieën zijn waar te nemen.

De  Hatsjepsut Tempel.

Het mannelijke wordt samengehouden door het vrouwelijke. Prachtige tombe.

Dag  6) Vrije dag. In Luxor is veel te doen en te beleven. Je kunt diverse optionele excursies doen, zoals bijvoorbeeld een ballonvaart, maar ook naar het oudheidkundig museum gaan, of naar de Sound en Light Show in de Karnak tempel, of één van de vele andere optionele excursies boeken. Vraag naar de mogelijkheden.
Dag 7) Vroeg in de ochtend vertrekken we en laten Luxor achter ons. Onze eindbestemming is de prachtige Dahkla Oase. Waar de vele warm water baden een  helendemwerking hebben op ons lichaam en onze geest. Eind van de dag arriveren we in Dahkla en zullen we in ons hotel inchecken.


Dag  8) We gaan naar El Quasr, een verlaten Islamitsiche stad met een bijzondere sfeer.
                                                      
 


En wanneer we hier klaar zijn, dan gaan we lekker badderen.

 
Dag  9) De Balat tombes gaan we bezoeken. In een stuk verlaten gebied van deze oase liggen 2 prachtige tombes. Aansluitend gaan we naar een warm warer bad.
 
Dag 10) vanuit ons hotel maken we een wandeling langs een ruïne naar een ander warm water bad. Daar blijven we zolang we daar zin in hebben.
 
Dag 11) De Romeinse tempel Deir el Hagar ligt aan de rand van de woestijn. Het is er rustig, stil en je kunt er makkelijk in andere ver vervlogen tijden belanden. De energie is zuiver en helend in deze tempel.
 

 
Dag 12) Voor wie wel kunnen we een steenfabriek bezoeken, maar ook een fabriek waar ze mooi aardenwerk of tapijten maken. Voor wie geen zin heeft, is er het warme bad in de buurt van het hotel waar je naar toe kunt wandelen.
 
Dag 13) Op kamelen gaan we naar de Magic Well. Een natuurlijke bron waar het heerlijk is om in te liggen (zelfs de hele dag).
 
 
 
 
 
Dag 14) Vandaag vertrekken we uit Dahkla en gaan terug naar Luxor. Eind van de dag checken we in, in ons hotel.
 
Dag 15) Transfer Hotel naar de luchthaven of treinstation Luxor.
 
 
Wanneer:
 
06/12/2013 t/m 20/12/2013
of
22/12/2013 t/m 04/01/2014
 
Wat kost deze reis:
 
€ 1995,-- vanaf 4 personen
€ 1850,-- vanaf 6 personen
€ 1745,-- vanaf 8 personen
 
Inclusief:
7 overnachtingen  in 3* hotel in Luxor op basis van gedeelde kamer inclusief ontbijt, 7 overnachtingen in eenvoudig hotel in de Dahkla Oase, op basis van gedeelde kamer inclusief ontbijt,  alle transfers genoemd in het programma, alle entreegelden genoemd in het programma, alle overige maaltijden in de Dahkla Oase, tips, Engels sprekende gids in de woestijn, en begeleiding van Caroline.
 
Exclusief:
 
vliegticket, alle overige maaltijden in Luxor, optionele excursies, toeslag één-persoonskamer van € 280,--
 
Voor meer informatie, leveringsvoorwaarden en foto's bezoek de website van Triade Travel of mail naar triadetravel@gmail.com of bel 070-3692559.
 


Tuesday 12 February 2013

Fate, Miracle and Destiny

 
                                                    


 
Monologue about 'fate'.  Written by Petra Portheine on behalf of Shanice Gillet Theatre student


What is my role in life now, do I create my own destiny? Or is it just a coincidence or a miracle. Does it matter if change my path, and does it matter if  am I  aware and if I choose this position? Does it matter if I wonder whether I play the leading role or not? Is it that  my 'movie' has been written by destiny or am I still the director of my own movie?  Is everything still open or has it all been written yet?

Oh God, what a coincidence that I choose my life anyway. Will I  turn right or left or will I just go straight forward? And beyond that, I do crawl, stumble, fall, and get up again, and do enjoy my destiny. And during this journey I am just being human and as beiing as beiing can be.




Fate,  Oh my God, who are you anywayare you by any chance my brother? Is everything "just meant to be " or do I  have  to watch it only passively? My struggle feels like a burden when I do lose control. My God, fate, how difficult will it be to be whole and completely myself.

I wonder, how do I get fate by any chance? And will I be brave enough to know that my destiny is mine. As a matter of fact, fate brings me to my destiny There is no other way then to have fate and be fearless to move on. To move on to my my destiny as this is the only thing I can  do.

I wonder, am I free enough and not afraid to change? And will I have the courage to do so? Will I be aware enough but also strong enough to become the person who I really am? And what if I have no influence on how and where I will be ending. Then I will choose my own way and follow my unique path, this all because of who I really am.
Oh God, the fate came down on me, which I just happened to see. I looked at it and knew immediately that this was the prize. My fate proofs to me my miraculous existence.

 


Het Lot


 

 
Geschreven door Petra Portheine voor theaterschool student Shanice Gillet: monoloog over 'het lot'.


Wat is mijn rol nu in het leven, ben ik het die mijn lot bepaalt? Of is het gewoon maar toeval of een wonder. Maakt het uit dat ik van pad verander, bewust ben en positie kies? Maakt het uit dat ik me afvraag of ik wel de hoofdrol speel? Is mijn 'movie' door het lot geschreven of ben ik toch de regisseur? Van alles wat nog open ligt en al opgeschreven lijkt?

Mijn lot mijn God wat een toeval toch, dat ik mijn leven kies. Sla ik rechts- of linksaf, gewoon rechtdoor? En verder dan; kruip, stommel, val, sta weer op, geniet ik mijn lot en ben gewoon human en zo beiing als wat.

Oh lot mijn God wie ben je toch en is toeval soms je broer? Is alles dan 'just meant to be' en kijk ik lijdzaam toe? Mijn worsteling voelt als een last als ik de regie verlies. Het lot mijn God, wat lekker toch is het lastig om mijzelf te zijn.

Ik vraag mij af, toeval hoe doe je dat? En ben ik wel moedig genoeg om te weten dat mijn lot het mijne is. Toevallig dat het lot mij richting geeft en ik niet anders kan, dan onbevreesd mijn weg te gaan want dat is wat ik kan.

Ik vraag mij af, ben ik wel vrij genoeg om niet bang te zijn en durf ik de verandering aan? Ben ik alert en groot genoeg om te worden wie ik ben? En als ik dan geen invloed heb op waar en hoe ik eindig. Dan kies ik zelf mijn weg en ren, mijn unieke route omdat ik het ben.

 
 
Het lot mijn God, dat voor mijn voeten viel en ik toevallig zag. Ik keek ernaar en wist meteen dat het de hoofdprijs was. Mijn lot het bewijs van mijn wonderlijk bestaan.


 


 


Saturday 9 February 2013

Chakra's


                                           by Misty Fehus
 

The 1st Chakra, the Root Chakra, represents our foundation and is all about feeling grounded and secure.
Here's the quick skinny on what you need to know about Root Chakra healing:

Location of our Root Chakra: Base of spine in tailbone area.
Emotional issues affecting our Root Chakra: Survival issues such as money and food.
Color: Red

 

Healing Exercises:

* Stomping your bare feet on the ground. Remember, the Root Chakra is all about feeling "grounded."
*   Practicing Kundalini Yoga can open up your lower spine. 

Healing Foods
 
* Red colored foods (apples and beets)
* Hot spices (red cayenne peppers and Tabasco sauce)
* Vegetables from the ground (carrots and potatoes)
* Animal proteins (red meat and eggs)
 

The 2nd Chakra, the Sacral Chakra, relates to our ability to feel creative, sexual, and accept change.


Here's what you need to know about Sacral Chakra healing:
 
Location of our Sacral Chakra: Lower abdomen, about 2 inches below the navel and 2 inches in.
Emotional issues affecting our Sacral Chakra: sense of abundance, well-being, pleasure, sexuality.
Color: Orange
 

Location of our Sacral Chakra: Lower abdomen, about 2 inches below the navel and 2 inches in.

Emotional issues affecting our Sacral Chakra:Sense of abundance, well-being, pleasure, sexuality.

Color: Orange

Healing Exercises:

   Pelvic thrusts

   Cobra Yoga Pose

Healing Foods:

   Orange colored foods (oranges, tangerines)

   Nuts (any kind)

 

 

The 3rd Chakra, the Solar Plexus Chakra, represents our ability to be confident and in control of our lives. Here's what you need to know about Solar Plexus Chakra healing:

Location of our Solar Plexus Chakra: Upper abdomen in the stomach area.
 
Emotional issues affecting our Solar Plexus Chakra: Self-worth, self-confidence, self-esteem.

Color: Yellow

Healing Exercises:

   Kundalini Yoga, Boat Pose (image above)
   Dancing. Shake those hips!
Healing Foods:
   Yellow colored foods (corn)
   Grains and fiber (granola, whole wheat bread)
   Teas (peppermint, chamomile tea)

 
 
Caroline is wearing green and pink, the light has it's focus on the heart and throat chakra.

The 4th Chakra, the Heart Chakra, represents our ability to love -- the quality of our love, our past loves --

and our future loves. Here's what you need to know about Heart Chakra healing:

 
Location of our Heart Chakra: Center of chest just above heart.

Emotional issues affecting our Heart Chakra: Love, joy, inner peace.

Color: Green but also Pink
 
Healing Exercises:

   Bikram Yoga
   Love, love, love. Simply opening up our hearts to others is the best healing exercise
    to open up the Heart Chakra.

Healing Foods:

   Green and Pink colored foods (leafy vegetables, spinach)
   Green tea Pink tea such as Hisbiscus

 
The 5th Chakra, the Throat Chakra, represents our ability to communicate and express ourselves.

Here's what you need to know about Throat Chakra healing:

Location of our Throat Chakra: Throat.

Emotional issues affecting our Throat Chakra:Communication, self-expression of feelings, speaking the truth, holding secrets.

Color: Blue

Healing Exercises:

   Shoulder stand
   Singing, chanting

Healing Foods:

   Juices and teas
   Fruits (all kinds)

 

  

The 6th Chakra (the Third Eye Chakra), is related to our ability to focus on and see the big picture. Here's what you need to know about Third Eye Chakra healing: 

Location of our Third Eye Chakra: Forehead between the eyes. (Also called the Brow Chakra.) 

Emotional issues affecting our Third Eye Chakra:Intuition, imagination, wisdom, ability to think and make decisions.

Color: Indigo

 Healing Exercises:

   Child's Pose or other types of yoga poses with forward bends.
   Eye exercises.
   Herbal oil treatment 

Healing Foods:

   Purple colored fruits (grapes, blueberries)
   Chocolate
   Lavender flavored spices or tea

 
 

                               
The Amethyst Mystica on the right and the pure Amethyst on the left.
 

The 7th and highest Chakra, the Crown Chakra, represents our ability to be fully connected spiritually. Here's what you need to know about opening and healing the Crown Chakra:

Location of our Crown Chakra: The very top of our head.

Emotional issues affecting our Crown Chakra: Inner and outer beauty, our connection to spirituality, pure bliss.

Color: Violet

Healing Exercises:

   Meditation
   Running or cardio

Healing Foods: Since the Crown Chakra represents our spiritual connection to our surroundings, this Chakra does not benefit from healing foods. The Crown Chakra is more likely to benefit from breathing clean

and fresh air and sunshine.

Triade Travel organizes:

Next Chakra Workshop: 23 & 24th of march 2013.
Location Rotterdam Kralingen, Admiraliteitskade 17d, 3063 EC
Time: 10.00 until 17.00 hours
Costs: € 235,-- including coffee, tea, lunch and pastry.
Sign up: triadetravel@gmail.com or call 070-3692559 or 06-45426007
Teachers: Caroline Dekker & Petra Portheine
 
Next Healing Chakra trip to Luxor:

11th of july 2013 until 18th of july 2013

23rd of january 2014 until 30th of january 2014
For more information www.triadetravel.nl/reizenmeerachtluxor.html skype: neteroe