Total Pageviews

Thursday 21 August 2014

Nieuw! Labyrint Reizen naar Frankrijk voorjaar 2015

De Spiegelkamer en Triade Travel hebben wederom de handen in elkaar geslagen en zijn tot een mooie samenwerking gekomen. Dit keer zijn het de Labyrint Reizen die zij hebben samengesteld. Tijdens de diverse reizen en reisjes bezoeken we die labyrinten waarvan wij ervaren hebben dat ze een uitstekend hulpmiddel zijn om te komen tot verandering, inzichten of meer ervaren dan wel voelen. Dit zijn zowel labyrinten in Nederland als in Frankrijk.

Een labyrint is een symbool dat al duizenden jaren oud is. Het is gelopen door mensen in vele tijdperken, culturele en religieuze tradities. Er zijn rituelen in gevierd van verschillende aard en betekenis. Er zijn veel labyrint vormen, de bekendste is het klassieke labyrint dat overal ter wereld gevonden wordt. Daarnaast bestaan er nog vele andere vormen, oude en moderne.

Het labyrint is een ruimte waaraan je je kunt toevertrouwen. Als je je laat leiden door het pad kom je vanzelf in het midden terecht. Al slingerend kom je meerdere malen om het centrum heen, je ziet het steeds liggen en je weet dat jij er uiteindelijk zult komen. Soms denk je er bijna te zijn en dan ben je er opeens weer ver van verwijderd. Het wordt dan ook vaak gezien als symbool voor je levensweg. Het labyrint leent zich dan ook uitstekend om even je hoofd leeg te maken en rust te vinden. Het is een vorm van (loop)meditatie.

Ook ditmaal hebben wij er weer voor gekozen om van de geeïgende paden af te wijken. Het labyrint van Amiens is een uitstekend te lopen labyrint en de energie in deze kerk leent zich bij uitstek als vervolg op de bijzondere energie van St. Quentin. Er is dus, net als bij alle andere reizen, een opbouw in de energie. Daarnaast is het op deze 2 plaatsen minder druk én minder ver reizen, dan bij het bekendste labyrint van Frankrijk, namelijk de Kathedraal van Chartes.

Wij zijn bekend met de energie van Chartres en wat ons betreft doet de mooie energie van Amiens niet onder voor het meest bekende Labyrint van Frankrijk.

De wereld Labyrint dag is in het leven geroepen door "The Labyrinth Society". Deze dag is bedoeld om mensen te informeren en enthousiast te maken voor de labyrinten. Triade Travel start nét iets eerder, namelijk tijdens het lange weekend van 2,3 en 4 mei 2015, waarbij we bij elke driedaagse met een thema (dit kan ook je eigen thema zijn) gaan werken.

Aansluitend hierop hebben wij de drie daagse Labyrint reis gepland. De maan zal zich dan in het teken Ram bevinden. Dat kan inhouden dat je voor jezelf opzoek kunt gaan naar iets blijvends. Dit kan op zich al een hele zoektocht zijn. Het lopen van het labyrint is een mooie manier om eens op een andere manier te voelen, te kijken of te ervaren en nog even niet overhaast (de Ram houdt vooral van grote stappen gauw thuis) te gaan handelen. Het labyrint van Amiens kan je op de 22ste maart, met de maan in Stier, behulpzaam zijn om datgene wat bij jou de dag hiervoor naar boven is gekomen te laten beklijven of te laten materialiseren.

1 daagse Labyrint reis naar Werhnout

Datum: zondag 7 juni 2015 van 10.00 uur tot 17.00 uur.

Prijs:€ 97,50 Dit is inclusief vervoer vanaf de Spiegelkamer te Rotterdam, Triade Travel te Den Haag en/of Dordrecht Centraal Station en vice versa, biologische lunch, begeleiding & meditatie

3 daagse reis naar de Labyrinten van St. Quentin, Amiens & Wernhout.

Prijs: € 349,--

Data: 21,22 en 23 maart 2015.

Data: 2,3 en 4 mei 2015.

Dit is inclusief vervoer vanaf de Spiegelkamer te Rotterdam en/of Triade Travel te Den Haag en/of Centraal Station Dordrecht en vice versa, 1 biologische lunch, 2 overnachtingen in B & B of eenvoudig hotel inclusief ontbijt, op basis van een gedeelde kamer, meditaties en begeleiding.

Begeleiding: Loes Blok, Caroline Dekker en/of Petra Portheine.

Maximaal 12 deelnemers voor elke reis.

Minder dan 3 deelnemers? vraag naar de mogelijkheden en prijzen.

Wil je een kamer voor jezelf, vraag dan naar de toeslag van een 1-persoonskamer.

Verplicht: annuleringsverzekering, reis/ziektekostenverzekering voor de reizen naar Frankrijk.

Saturday 9 August 2014

Tarot Cursus voor beginners In rotterdam


TAROT CURSUS VOOR BEGINNERS te Rotterdam/Kralingen
Was je altijd al gefascineerd door de Symbolen taal van Tarot kaarten?  Dan is de tarot cursus voor beginners wellicht iets voor jou.  In 6 avonden leer je spelenderwijs werken met de symbolentaal van de  TraditioneleTarot. De nadruk komt te liggen op het leren duiden van de kaarten,  want dit is iets dat je namelijk niet uit een boekje kunt leren.
In groepsverband leer je de leggingen duiden zodat ook jij na 6 avonden dit bijzondere instrument leert en kunt gebruiken.
De lessen worden om de week gegeven zodat je ook de tijd hebt om te oefenen voor dat we aan een volgende les beginnen..                                                                          
    
                                                                              
Opgeven doe je bij: Artstuff te Rotterdam  triadetravel@gmail.com of bel met Petra: 06-45426007 en voor Den Haag 070-3692559.
Kosten € 190,00 inclusief lesmateriaal (exlcusief kaarten).
Er wordt gewerkt met Rider Waite Kaarten, Hansons Roberts deck of de Tarot van Juliet Sharman-Burke.          
Start te Den Haag alleen nog op verzoek, minimaal 2 deelnemers. Data en tijd zijn in onderling overleg. 
Start 14/01/2015 te Rotterdam aanvang 19,30 uur tot ca. 22.30 uur.
Locatie: Den Haag  en Rotterdam, voldoende en gratis parkeergelegenheid!
Docente Den Haag: Caroline Dekker
 
Docente Rotterdam: Petra Portheine mobiel 06-45426007 bij haar kun je je opgeven voor de cursus in Rotterdam. Je kunt haar ook mailen  petra@portheine.com
Voor de prijzen, leveringsvoorwaarden  en informatie over Rotterdam, zie de website www.triadetravel.nl

Sunday 3 August 2014

Mitchelstown Cave

Vanuit Cashel is het een klein stukje naar Mitchelstown, een mooie route om te rijden. Er is daar in 1833 per ongeluk een grot ontdekt, die nog steeds in handen is van 1 familie. De overheid heeft ooit geprobeerd het stuk grond te kopen, maar de familie wil daar niet van weten. 


Ook onderzoek over het gesteente wordt steevast afgewezen als het de rotsformaties aantast. Dus is het wachten op technieken waarbij er niets van het gesteente afgenomen hoeft te worden. Het is een goed begaanbare grot ( ook voor mij ) met een constante temperatuur van 12 graden. Er is een flink gangenstelsel en de ondergrondse rivier heeft zich ooit daar in tweeën gesplitst. Iets wat blijkbaar niet veel voorkomt.

Er is prachtig calciet, blauwig en wat gelig de kristallen schitteren en het is een waar genoegen voor het oog. 

Om de grot in te komen moet je een trap af en die is behoorlijk stijl, daarna is het onderaardse pad heel goed begaanbaar. In de rotsformaties zijn met wat fantasie, dieren en mensen terg te zien. Ook per ongeluk een mooi fossiel gevonden waarvan men zegt dat het wel een paar miljoen jaar oud is. Eenmaal boven de grond is het temperatuurverschil goed merkbaar. Warm en vochtig is het. 
'S avonds worden we door de lady of the house uitgenodigd voor een kop thee, de whisky slaan we af. Al snel gaat het gesprek over geesten, elfen, aardmannetjes en dergelijke. De spookverhalen en rituelen van vroeger komen los. De huidige Ierse jeugd heeft er niet meer zo vee mee, zo wordt ons verteld, maar de meeste Ieren die wij ontmoeten staan er voor open of kennen op zijn minst wel een verhaal of iemand die iets bovennatuurlijks heeft meegemaakt. We zijn inmiddels weer helemaal " wakker" want na onze tocht in de grot, waren wij een soort van versleten.

Saturday 2 August 2014

Ierse muziek

Ooit heb ik een prachtige oplaadplek gevonden hier in Ierland en daar wilde ik graag weer een keer naar terug. Het ligt in een klein dorpje waar de energieën wel wisselend zijn. Er zijn nog restanten van stadsmuren en de plaatselijke groenteboer, waar ik indertijd de sleutel van het hek haalde bestond niet meer.

Inmiddels, vele jaren later is de plek schoongemaakt, het hek geverfd en met gouden letters staat de naam van de kerk in het metaal geschilderd. Plantenbakken met fleurige plantjes staan aan weerszijden op het pad richting de ingang van de kerk. Alleen de kerk is hermetisch afgesloten. Na wat  rondgevraagd te hebben, waren we in elk geval iets wijzer geworden. Er was een caretaker en die heeft een sleutel, maar van de caretaker geen enkel spoor.


Heel jammer dat we er niet in konden. Een behulpzame dame wilde ons nog wel de sleutel van het hek meegeven, maar ja die was al open.
Onverrichter zaken dan maar weer terug, maar eerst even Clonmel aangedaan, een leuk stadje. Bij een lokale boekhandel raakten wij aan de praat met een man die de schrik van zijn leven had gehad in Tara. De man geloofde voorheen niet in al die " bovennatuurlijke " dingen en vond het ook allemaal maar onzin. Tijdens zijn bezoek aldaar gebeurden er zoveel rare, vreemde en niet te verklaren dingen, dat hij nu helemaal om was. Hij raakte hierover maar niet uitgepraat en hij was zichtbaar geroerd toen hij over zijn ervaringen met ons sprak. Hij verkocht tarot kaarten, en ik heb een elfen en feeën set aangeschaft en Loes een set kaarten van Doreen Virtue.
Onze avond hebben we afgesloten met een optreden van echte Ierse dans en muziek. Zeer de moeite waard.