Total Pageviews

Saturday 29 December 2012

Steenbok, de God Seth en Kom Ombo Tempel

De Steenbok, dit laatste aardeteken van de dierenriem, wordt geboren tussen 21 december en 21 januari. De Steenbok wordt gerekend tot een hoofdteken. Het is een van mijn favoriete dierenriemtekens. De Steenbok is uitermate betrouwbaar en dat niet alleen, ze zijn vooral ook praktisch en nuchter. Harde werkers zijn het en zoals ze in Rotterdam zeggen, "niet lulle maar poetsen" is een uitdrukking die helemaal bij dit teken past. Ze zijn de doordouwers van de dierenriem, geen gezeur, gesteun, gekreun of gemok, zij gaan gewoon door. Daar waar ieder ander allang was afgehaakt, vervolgt de Steenbok zijn weg tot het (bittere) einde. Loners, dat zijn het ook wel en een beetje echte Steenbok, kan heel goed alleen zijn. Ze zijn vaak wat ouwelijk, dat kan zowel in gedrag zijn maar ook op de manier hoe zij zich kleden. Niet té uitbundig en hun smaak kan klassiek zijn. Wat mij ook altijd weer opvalt aan dit teken is hun eerlijkheid en hun zeer serieuze kant. Het luchtige van de tweeling dat kent de Steenbok niet. Ze hebben wel degelijk humor en ze kunnen goed en vooral kritisch naar zichzelf kijken. Iets waar de Leeuw nog iets van kan leren. Over het algemeen zijn ze spaarzaam, zuinig en wanneer ze niet in balans zijn dan zijn het de grootste vrekken. Dat is dan wel weer een minder kantje van dit alleraardigste dierenriem teken. Gereserveerd zijn ze ook wel, zeker in contacten met anderen. Door hun wat afstandelijke houding worden ze nog wel eens onterecht voor hautain uitgemaakt. Ernstig, dat is een betere typering voor ze en wat zijn ze GEDISCIPLINEERD! Tjonge, tjonge, zelfs op het vervelende af. Autoriteiten, daar zijn ze gevoelig voor, maar zij hebben er ook respect voor. Hoewel, als ze zelf ergens direct verantwoordelijk voor zijn of zelf een hoge positie hebben, luisteren ze niet snel naar de mening van een ander. Want eigenwijs zijn ze ook. Een leidinggevende Steenbok verwacht wel van van zijn medewerkers gedisciplineerd gedrag en het liefst zoals hij of zijzelf is. Dat is niet het enige want er is meer, namelijk dat ze bij elke taak echte kwaliteit leveren. Met andere woorden de Steenbok kan de lat heel hoog leggen, niet alleen voor zichzelf maar ook voor anderen. De Steenbok is ook zeer ambitieus, op naar de top. Het is een streven wat je bij veel van hen ziet. Wat een Steenbok ook kenmerkt is zijn conservatisme, traditie is belangrijker dan innovaties. Ook kunnen ze erg pessimistisch en melancholiek te zijn. In het ergste geval kan dit leiden tot zwaar op de hand en zeer gedeprimeerd zijn, waarbij extatisch geluk wordt afgewisseld met het ergste soort lijden. Ga mediteren het zal helpen bij het vinden van kracht om dergelijke heftige innerlijke emoties onder controle te houden.
Saturnus, dat is de heerser van de Steenbok. De planeet heeft een link naar Kronos een figuur uit de Griekse mythologie. De vader van Kronos (Ouranus) was jaloers op zijn zonen en wierp deze in de diepte van de aarde. Hij is de jongste van de Titanen en zoon van Ouranos en Gaea. Zijn moeder Gaea wilde wraak nemen en spoorde Kronos aan zijn vader te castreren. Dit gebeurde en Kronos werd heerser in plaats van zijn vader. Hij huwde zijn zuster Rheia, maar hij wilde dat geen enkele van de uit dit huwelijk geboren kinderen in leven bleef, want zijn ouders hadden hem voorspeld dat een van die kinderen hem zijn heerschappij zou ontnemen. Saturnus is niet de meest makkelijke planeet, want hij houdt verband met de tijd en hier in onze aardse tijd is er sprake van eindigheid en dus is er een link naar de dood. Problemen, moeilijkheden, tegenslagen en beperkingen zijn er paar die bij deze planeet horen. De Steenbok kan hier heel goed mee omgaan. Op hun typische methodologische, geharde, koppige en onbuigzame manier, slaan ze zich door persoonlijke tegenslagen heen. Zelfs waar anderen het al lang hebben opgegeven, blijven Steenbokken doorgaan ten behoeve van hun werk en of hun gezin.In hun persoonlijke relaties voelt de Steenbok zich vaak niet op zijn of haar gemak. Ze kunnen zelfs een beetje egocentrisch zijn maar bij een Steenbok die in balans is, valt dit allemaal wel mee. Ze bemoeien ze zich liever met hun eigen zaken en zijn discreet en integer.Ze hebben vaak maar een paar goede vrienden en zijn intens loyaal aan hen. De Steenbok zal niet hals over kop in een relatie duiken, maar heel voorzichtig kijken of het juiste moment daar is. De meeste Steenbokken trouwen voor het leven. Zoals met alle dierenriemtekens is er een verbinding met het Oude Egypte.
Seth de God van de fixatie is de partner van Nebt-Het en vader van Anpu. Seth gaat over de onderwereld. Materie en de geest zullen gaan versmelten in het koninklijke menselijk lichaam om uiteindelijk de materie en de geest tot in de eeuwigheid in balans te hebben en te houden. Nog een hoop werk te verzetten dus. Seth werd beschouwd als de metafoor van de kosmische permanentie maar ook werd hij bechouwd als het kanaal waarbij hemelse materie werd vastgelegd in het domein van het fysieke bestaan. Hij wordt ook geassocieerd met de winter solstice. In de oudheid bedoelde men hiermee dat de zon symbolisch afdaalt naar die regionen waar de duistere krachten huizen. Eclipsen zijn eveneens met hem verbonden omdat de zon dan verduisterd wordt door de maan.
Kom Ombo tempel. Voor mij persoonlijk was het een heftig bezoek, al dwalend door de tempel belandde ik spontaan in een vorig leven waarbij de hoge priester mij moedwillig had laten omkomen bij een zware proef die ik voor mijn initiatie moest afleggen. In de tempel vind je een dubbel heillgdom gewijd aan de tweeling Sobekh-Haoeris, de Grieks-Romeinse versie van Nubti. Nubti belichaamt de hoofden van zowel Horus als Seth.
Deze afbeelding symboliseert de harmonieuze balans tussen de gepolariseerde principes van het geestelijk en lichamelijk verlangen. In Kom Ombo wordt de krokodil het verslindende aspect van Seth vooral geëerd. Zij werden als heilige dieren beschouwd. De dieren werden gehouden in de vijver en het verhaal gaat dat zij sierraden droegen en dat ze tam genoeg waren om gevoerd en geaaid te worden. Dit tamme van de krokedillen, althans volgens de Hoge Priester, werd mij fataal in het vorige leven wat ik spontaan zag toen ik er de eerste keer voet aan land zette. Het duale karakter van deze tempel is te zien in de het tweeling heiligdom en terug te vinden in de architectonische details weergegeven in een symetrische dubbele vorm. Dit weerspiegelt ook de andere kant van Seth namelijk: de verdeeldheid.
Deze 2 principes mogen in overeenstemming dan wel in harmonie worden gebracht binnen ons zelf. Een eenheid van geest en materie, waardoor we niet meer in het verlangen blijven hangen. Dat is voor velen onder ons nog een hele klus!

Friday 21 December 2012

Maya Kalender & het licht

Vandaag is het 21 december 2012 en gaan we een nieuw tijdperk in, althans volgens de Maya kalender, want die houdt er mee op. Het kan mij niet snel genoeg gaan kom maar op met die veranderingen naar een ander (hoger) bewustzijn. De afgelopen jaren waren voor mij al duidelijk voel-en merkbaar dat er grote veranderingen aan zaten te komen en ook al gaande waren. Astrologisch gaf de transit van Pluto door de Steenbok aan dat de gevestigde orde omver gaat en dat niet alleen, maar ook dat er veel donkerte aan het licht komt. Dit proces is trouwens nog lang niet voorbij. Via diverse kanalen krijg ik mailtjes met videoboodschappen of andere gechannelde informatie doorgestuurd en heb ik met veel plezier heb kennis genomen van het een en ander. De boodschap dat de wereld zou vergaan, die ging er bij mij niet echt in want daar geloof ik nou net niet in, althans nu nog niet. De afgelopen paar weken heb ik heftige energieën kunnen voelen en waarnemen en fysiek had ik daar ook behoorlijk last van. Het was wel heel opmerkelijk dat het sinds gisteren de 20ste ineens weg is. Gisteravond was ik te gast bij een goede vriendin van mij en wij zaten samen te bomen over alle veranderingen die er gaande zijn zo ook spraken wij ook over 21 december 2012. In Down Under waar mijn moeder leeft is het al eerder 21 december en al dollend kwamen wij tot de conclusie dat mocht de wereld vergaan dat dit nu dan al aan de gang zou zijn en ik zou het niet eens zou weten want zij kan het dan niet meer laten weten.
Afgelopen nacht reed ik naar huis en ondanks dat het een korte nacht was, voor het eerst sinds weken weer eens goed geslapen. Bleek...............dat het gewoon weer dag was, ondanks de dikke mist. De voorspellingen dat het 3 dagen donker zou zijn, (waarvan ik in mijn vorige blog al schreef, ik ga het wel meemaken) zijn in ieder geval hier niet aan de orde geweest, want om 11 uur vanochtend ging nadat de mist was opgetrokken de zon weer schijnen. Dus Japanse Prinses met je voorspelling dat het donker zou zijn en little grandmother hier zaten jullie er toch echt naast. Als de mist symbool staat voor het gesluierde bewustzijn, dan hoop ik van ganser harte, dat net als met de mist vanochtend, het veranderende bewustzijn snel mag doorbreken. Hopelijk ook nog in dit leven.

Thursday 6 December 2012

Hoe vier jij Kerstmis dit jaar?

Dit was een vraag die ik mij al op jonge leeftijd stelde. Wat ik me nog kan herinneren, is dat ze thuis bij mijn vriendinnetje van de lagere school een echte kerstboom hadden met daarin engelenhaar (volgens mij mag dit tegenwoordig niet meer verkocht worden) en niks van die knipperende gekleurde, om gek van te worden, lichtjes maar echte kaarsjes. De kerstversiering bestond uit slechts eenvoudige zilverkleurige ballen en dat was het wel zo'n beetje. Mijn ouders hadden electrische verlichting omdat zij dit veiliger vonden. Vooral dat engelenhaar vond ik als kind prachtig en de geur van de boom, ook heerlijk. Kerstmis, een feest van licht, is het Christelijke geboortefeest van Jezus-Christus. Het verhaal van Maria en Josef vond ik een beetje raar, een onbevlekte ontvangenis, waar haalden ze het vandaan? Met de sexuele voorlichting, toen nog vers in mijn geheugen, begreep ik er al helemaal niets meer van. Maar de 3 wijzen uit het Oosten, die intrigeerden mij, zij werden geleid en dat vond ik toch zo fascinerend.
De Germanen vierden rond Midwinter (21 december) reeds midwinter- of joelfeesten (winterzonnewende) waarbij het boze werd verjaagd en het licht werd begroet. Wanneer ik nu zo de afgelopen dagen eens kijk wat er zoal aan duistere zaken in het nieuuws zijn geweest, dan hebben we hier nog wel een portie werk te verzetten. Een hele kluif donkerte diende zich de afgelopen dagen aan. Het lijkt wel of het duister nog steeds hoogtij viert in plaats van het licht. Het bewustzijn van onze medemensen kan ook wel een boost gebruiken. Vooral dat verwelkomen van het licht maakt mij blij. Dat wij heden ten dage Kerstmis op 25 december vieren hebben we te danken aan keizer Constantijn de Grote en de bisschoppen van de uit vervolging bevrijde vroege kerk, dit alles speelde zich af in de 4e eeuw. Op deze datum werd rond de Middellandse Zee tot dan toe de zonnegod vereerd onder vele verschillende namen zoals Ra in Egypte en Helios in Griekenland. In het late Romeinse Rijk was dit vooral de zonnegod Sol Invictus of wel de onoverwinnelijke zon.
Veel had ik niet met Kerstmis en de godsdienst les op school, droeg daar niet veel aan bij, behalve dat ik een aantal dingen in de bijbel gewoon niet snapte, nog niet trouwens. Omdat veel literatuur, maar ook kunst verwijst naar de bijbel heb ik getracht mij ooit hierin te verdiepen. Het oude testament gaat dan nog wel, maar ik krijg het Boek maar niet uitgelezen. Een kinderbijbel dan? dat zou misschien wel eens de oplossing kunnen zijn, maar helaas, ook dat wilde niet helpen. De verhalen zijn voor mij niet om doorheen te komen. Zo ook met de overdaad aan eten, wat zeker heden ten dage nogal gebruikelijk is om op te dienen gedurende deze 2 feestdagen. Wanneer ik mij in de plaatselijke supermarkt rond die dagen bevind, kan ik met verbazing kijken wat iedereen zo al niet in zijn karretje stouwt. Nu ben ik al geen liefhebber van verplichtingen en al helemaal niet van 2 dagen een soort van volgestopt worden met eten, daarom besloot ik reeds 32 jaar geleden hier niet meer aan mee te doen. Het werd mij in eerste instantie niet echt in dank afgenomen. Inmiddels heel veel jaren later is iedereen er wel aan gewend.
Hoe zit het met jou? Weet jij eigenlijk nog wel waar kerstmis voor staat? De wintertijd is de periode om naar binnen te keren en weer contact te maken met jouw wezenlijke Zijn. Doe jij werkelijk wat je van binnen voelt, of laat je je beïnvloeden door de omgeving, je familie, vrienden de reclame?
Hoe ziet jouw kerstboom of kerstversiering eruit?? Elk jaar een ander design? of kleur? Doe je mee met de nieuwste trends? Al nagedacht over de cadeau's? misschien de laatste tablet? Dat schijnt dit jaar weer heel hot te zijn! Wat heb jij op het menu staan? Hoe voel je je aan het eind van de 2e kerstdag? Voldaan? Heb je je omringd met liefde, liefdevolle mensen? of was het een stresstijd? Kerstmis het feest van licht, hoe licht ben jij nu werkelijk? Hoe trouw ben je aan jezelf? Zeg je wat je werkelijk vindt en geef en ontvang werkelijk vanuit je hart? Of doe elk jaar weer mee, omdat het nu eenmaal zo hoort? Geen idee wat de kleur van de boom dit jaar moet zijn? Want net als alle andere jaren ik heb geen boom, zelfs geen kerststukje.
Over mijn menu heb ik al helemaal nog niet negedacht. Vermoedelijk zal het iets lichts worden iets vegetarisch (al jaren probeer ik mijn steentje bij te dragen aan het verminderen van in mijn ogen onnodig dierenleed) met voor mij als kers op de taart, een lekker Belgisch biertje. Hoewel, dat schenken ze niet in de woestijn. En een cadeautje onder de kerstboom, dat kennen ze daar in de prachtige oase ook al niet. Mis je onze kerst nou niet, wordt mij wel eens gevraagd. Nee, totaal niet, voor mij is het genieten van de eenvoud, geen prikkels van buitenaf, geen tv, geen telefoon, eenvoudig eten, de natuur, maar vooral weer eens even heel bewust te zijn van wat mijn ziel nu werkelijk wil, gewoon even terug en in volledig contact met mijn eigen basis, mijn innerlijk kompas.

Tuesday 4 December 2012

Toeval? de buizerd en de merel, Coincidence? the Hawk and the blackbird.

In dit leven is niets toeval, althans voor mij niet. We gaan steeds meer richting 21 december 2012, waarbij we een tijdperk gaan afsluiten en zoals mijn vriendin afgelopen weekend zei "dan is het 3 dagen donker, want dat wordt zo voorspeld". Ik schoot in de lach en zei " ik verwacht het niet, maar ik laat mij graag verrassen". Het hele weekend voel ik "iets", het is voor mij lastig om te omschrijven wat ik dan precies voel, maar ik weet inmiddels uit ervaring dat er een en ander in de lucht hangt en meestal zijn dit geen leuke dingen. Wat bleek in de afgelopen 2 dagen, een grensrechter bij het voetballen doodgeschopt (ik geloof mijn ogen en oren niet, de wereld is gek geworden, denk ik dan), enorme puinhoop op de A 20 vanwege een behoorlijk ongeval met dodelijke afloop en wat een feestelijk moment voor Carré moest gaan worden eindigde in een nachtmerrie met het overlijden van acteur Jeroen WIllems. Maar mijn voorgevoel was nog niet helemaal weg. Vanochtend zit ik geconcentreerd te werken aan mijn eindwerkstuk voor de familieopstellingen training. Opgeschrikt, door een gekrakeel voor mijn deur, ik sta ik op vanachter mijn bureau en kijk.
Een buizerd is geland met een merel in zijn klauwen en het was het gekrijs van de merel wat me zo uit mijn concentratie haalde. Mijn maag krimpt ineen, als ik dat beestje in doodsangst in de klauwen van de buizerd zie. Mijn eerste impuls is om de deur open te gooien zodat hij zijn prooi loslaat, maar ja, bedenk ik mij dan nog op tijd, het is wel voedsel voor de buizerd. Het is een akelig gezicht, maar dat vind ik altijd, zelfs bij prachtige natuurfilms wend ik vaak mijn blik af wanneer er een slachtpartij plaatsvindt. De buizerd kijkt mij met een doordringende blik aan en schat in wat ik wel of niet achter dat glas zal gaan doen. De merel ligt met zijn bek open amechtig naar adem te snakken en hij is in doodangst door de greep van de machtige klauwen van de buizerd. De buizerd begint met een fantatisme de merel als een kip kaal te plukken terwijl de merel nog steeds leeft. Zodra hij weer wat veren heeft uitgespuugd werpt de buizerd een blik in mijn richting, waant zich veilig en gaat direkt weer door met kaalplukken.
Nog nooit heb ik zo van dichtbij een buizerd mogen aanschouwen met een prooi, helaas voor de merel, maar ik was wel in de gelukkige omstandigheid er veel foto's van te kunnen maken. Eten en gegeten worden, survival of the fittest, tja dat is de natuur. Nadat de buizerd flink heeft geplukt en er een wirwar aan veertjes voor mijn deur ligt, werpt hij nog een laatste blik naar me, draait zich om en vliegt weg met in zijn klauwen de merel.
Ik mag toch altijd maar weer hopen dat wij mensen wat beschaafder zijn, na een fiks aantal eeuwen evolutie. Ik duik weer achter mijn pc en terwijl ik weer zit te werken aan het eindwerkstuk gaat mijn telefoon. Een aardige stem vertelt mij dat zij mijn blog had gelezen over Abydos en zo zei zij "ik zal maar met de deur in huis vallen". Ik ben direkt op mijn hoede, want alle banden met Abydos heb ik verbroken vanwege alle duisternis, zwarte magie en andere narigheid die ik daar gezien en ervaren heb. Sinds een aantal jaren verneem ik niets meer over Abydos. Maar zo vervolgt zij in het gesprek "Kan het zijn dat mensen daar bezeten raken"? Direkt schoot mijn lieve Canadese vriendin en spirituele zuster te binnen. Zij gaf mij een tarot reading in december 2011 in Luxor en één van de dingen die ze me toen vertelde was het volgende. "Caroline, this year (2012) you will hear a lot about Abydos and it is coming to you in a way you won't expect". Ik val van mijn stoel, dit is inderdaad nummer zoveel die me dit jaar benadert met narigheid uit dat dorp. We hebben een lang gesprek en ook zij had dezelfde ervaringen. Ze bedankte me voor het gesprek en ook voor de bevestiging die ze van mij kreeg over de dingen die ze daar gezien had. Voor mij was het eveneens fijn omdat wat ik toen zag, niet iedereen ziet of te zien krijgt. Hierdoor heb ik mij lange tijd een eenling gevoeld. Maar ook zij had gezien wat ik indertijd "helder" had waargenomen. Voor haar was dit alleen maar heel beangstigend. Voor mij niet, want wat ik toen zag was voor mij het sein om onmiddellijk uit Abydos te vertrekken. Eten of gegeten worden, het werd me ineens duidelijk waarom de buizerd uitgerekend voor mijn deur landde.
The Osirion, the doorstep to the underworld. Coincidence doesn’t exist according to my believe. Increasingly we are heading to December the 21st. An era which will mean an closure. As my good friend said a few days ago "it is going to be three days darkness, because that has been predicted." I laughed at this extraordinary news and said to her, "I do not expect it, but surprise me". The whole weekend I felt and sensed "something", it is difficult for me to describe what exactly I do feel. As a matter of fact I do know now from experience of the past that there is something in the air and usually it means trouble. Well what happened during the last two days, a football linesman has been kicked to death (I did not believe my eyes, when i saw the news, the world has gone crazy), furthermore there was a huge mess on the A 20 due to the result of all kind of big accidents and what should be a great and nice time for Carré (our national theatre) ended in a nightmare with the death of a famous actor Jeroen Willems during the rehearsals. But my hunch was still there. This morning I was really focused to work as there has to be a final project for my course in family related soul/energy work. All of a sudden there was a fray at my front door, I stood up from behind my desk and I looked outside my window. A buzzard has landed just at my doorstep with a blackbird in its claws and it was the cry of the blackbird what pulled me out of my concentration. My stomach cringes when i look at this little creature in agony tighly held by the clutches of the buzzard. My first impulse was to open the door so he would let go of his prey. But in the same time i think, this little feathered animal is also food for the buzzard. It's a horrible sight, even in beautiful films about nature i do often look to the other way when a massacre occurs. The buzzard looks at me with a penetrating gaze and estimates what I will do or not do behind my window. The blackbird has his mouth wide open, it looks as he is gasping for air and is in agony by the grip of the powerful claws of the buzzard. The buzzard starts plucking the blackbird as it was already a bald chicken. Until that moment the blackbird is still alive. The buzzard busy plucking and spitting out the feathers he gives me a glance, imagine himself safe and starts plucking again. I had never been so close to a buzzard holding and killing his prey. Unfortunately for the blackbird, the whole scene could be photographed. Eat or to be eaten, survival of the fittest, well that's life. The buzzard left a jumble of feathers on my doorstep and it became quite. The bird gave me one last look and all of a sudden he took off with the blackbird in his claws. Hopefully, we as human beings are more civilized. The whole scene made me feel a bit dazzled and when i started working again there was a miraculous telephone call within 5 minutes after the massacre. A really nice voice is telling me she has been reading my blog about Abydos. And as she continues, she tells me "I will be straight with you" This makes me really wary as i cut all ties a couple of years ago due to all the darkness, black magic and other nasty things I had seen and experienced during the time i lived there. She continues and ask me "Could it be possible that people are becoming hellbent"? I was shocked, as this reminds me about my dearest Canadian friend, spiritual sister and teacher. She did me a tarot reading in December 2011. We spent quite some time together in Luxor and one of the things she told me was this. "Caroline, this year (2012) you will hear a lot about Abydos and it comes to you in a way you would never expect ." I was stunned, this indeed again is another person approaching me year with trouble coming from that village. We had a long conversation and she had the same experience as i did almost 5 years ago. She thanked me for the confirmation which she apparently desperately needed. For me it was good as well, as what I saw then, not everyone see or can see. Unable to share it with other people it felt like a loner. But she had seen too what I previously "saw as a clairvoyant". To her this was just very frightening. To me it was just THE SIGNAL to leave Abydos immediately. Eaten or being been eaten, all of a sudden it became clear to me why that buzzard landed on my doorstep.

Thursday 29 November 2012

Sinterklaas, zwarte piet en trauma's.

Laatst was ik omringd door collega therapeuten en coaches tijdens een hele leuke training familieopstellingen. Zul je wellicht denken wat heeft dat nu met Sinterklaas te maken. Eigenlijk niets dus, totdat ik mij bijna verslikte in mijn kopje overheerlijke kruidenthee toen een van mijn collega's met het volgende bloedserieuze verhaal kwam. Deze collega heeft een historie met één van onze voormalige overzeese eilanden. Zij is er geboren, heeft er een aantal jaren gewoond en het liefst zou ze teruggaan. Dat laatste kan ik mij helemaal voorstellen, altijd mooi weer een aangename temperatuur en dan daar wonen waar je het allerliefst zou willen zijn, omdat het voor haar als thuiskomen voelt.
Maar goed even terug naar Sinterklaas. De collega had een vrouw ontmoet op een van onze overzeese eilanden en zij was gefrustreerd, boos en verdrietig over het feit dat de pieten van Sinterklaas zwart zijn. Waarop de collega met het oplossende voorstel kwam om de pieten gewoon andere kleurtjes te geven, rood, oranje, blauw (smurf Piet?) of geel. Dit was het moment waarop ik mij verslikte in het slokje thee dat ik nam. Al proestend zei ik "Get a life, Sinterklaas is Sinterklaas en zwarte Piet gewoon zwarte Piet". "Voor jou een uitdaging om met haar te werken aan haar trauma rond zwarte Piet". Mijn collega keek mij heel serieus aan, haar stem ging 2 octaven lager, en zo legde ze het mij uit. "Caroline deze vrouw heeft nare herinneringen aan de slaventijd". Waarop direct de vraag door mijn hoofd flitste "wanneer is die dan afgeschaft?". Deze geschiedkundige kennis was mij eerlijk gezegd ontschoten. Ben hierop eens gaan googelen en las op een site van de Koninklijke Bibliotheek dat de slavernij in 1863 (gelukkig) is afgeschaft. Ook op een van deze eilanden heeft in een ver verleden slavernij plaatsgevonden. Al googelend kwam ik nog meer tegen namelijk dat de Arabische-Afrikaanse slavenhandel ouder is dan de Europese en dat deze eveneens een zeer grote omvang heeft gekend. De Arabisch-Afrikaanse slavenhandel startte rond de 6e eeuw na Chr. en eindigde in de 20e eeuw. Tegenwoordig hebben we nog steeds veel slaven, alleen ik noem ze de huidige loonslaven.
Ooit werd er in de 4e eeuw in Klein Azië een Sint Nikolaas geboren. Hij kwam uit een welgestelde familie. Zijn heiligheid, zijn ijver en de wonderen die hij verrichtte maakte hem bekend. Hij hing het Christelijke geloof aan en daar werd hij om gevangen genomen. Waar hij voor stond was het bekeren van zondaars, het delen van zijn rijkdom met de armen en het bevorderen van liefdadigheid onder het volk. Vanwege zijn vrijgevigheid begonnen kinderen cadeautjes uit te delen. Wij zijn niet het enige land dat Sinterklaas viert, verschillende delen van Europa kent ook dit kinderfeest. Invulling kan anders zijn en dat heeft te maken met de manier hoe Sinterklaas aankomt en hoe zijn knecht eruit ziet.
Gezegend ben ik met schoenmaat 43 daar kan dus heel veel in! Het zetten van de schoen in Nederland is een gebruik dat stamt vanaf ten minste de 15e eeuw. In eerste instantie gebeurde dat in de kerk en was de opbrengst bestemd voor de armen, mooi gebaar vind ik dat. Zo Sinterklaas vieren doen we allang niet meer. Uit archiefstukken blijkt dat al vanaf 1427 in de Sint-Nicolaaskerk in Utrecht schoenen werden gezet op 5 december, onze pakjesavond. Rijke Utrechters legden wat in de schoenen en de opbrengst werd verdeeld onder de armen op 6 december, de officiële sterfdag van de Heilige Nicolaas. Uit de 16e eeuw bestaan beschrijvingen van het schoen zetten door kinderen in de huiskamer. Kunstschilder Jan Steen heeft in de 17e eeuw de sinterklaasochtend op twee schilderijen vastgelegd. Daarop is ook goed te zien wat de kinderen in hun schoen kregen. Vaak was dat naast speelgoed verschillende soorten snoepgoed zoals speculaas, kruidnoten, pepernoten, borstplaat, chocoladeletters, taaipoppen en marsepein. Dit zijn eeuwenoude lekkernijen die in traditionele vormen werden gemaakt. Als drank werd chocolademelk en warme bisschopswijn geschonken. Opvallend is dat vooral jongens een roe of zakje zout in de schoen vonden. In de crisisjaren, mijn vader haalde daar laatst nog wat herinneringen aan op, was er in Nederland bittere armoede. Volgens hem is deze huidge crisis daar nog niets bij vergeleken. Pakjesavond was voor de Tweede Wereldoorlog geen algemeen verschijnsel. De crisisjaren speelden daarin een grote rol er was gewoon geen geld voor pakjes. Onze welvaart biedt ruimte voor een geefcultuur, een geschenkenfeest in het kader van het oer-Hollandse sinterklaasfeest. Uit mijn eigen jeugd kan ik mij nog herinneren dat het zetten van je schoen en de pakjesavond omgeven was door geheimzinnigheid. De tijd heeft niet stilgestaan. Dus ook Sinterklaas onderging een soort van transformatie, namelijk van onzichtbare magische brenger van wonderbaarlijke gaven tot een opa-achtige kindervriend, die de kinderen met zijn zwarte pieten thuis met een zak vol cadeautjes bezoekt.Wat mij betreft blijft Sinterklaas en zwarte Piet gewoon zoals ze al jaren zijn, niks gekleurde Pieten en wat zou het leuk zijn als de magie van weleer weer terugkwam. Het is nog een van de weinige tradities in dit land. Persoonlijk ben ik niet zo van de tradities, maar dit is er één die wat mij betreft nog heel lang mag blijven. Zie mijn eerdere blog over Sinterklaas in Egypte.

Wednesday 21 November 2012

Boogschutter & Sechmet, de Godin van Zuivering.

Boogschutter. Geborenen onder dit teken zijn van rond 21 november t/m 21 december. Zij die in dit tijdvak geboren zijn vallen allen onder het vuurteken Boogschutter. Het is het 2e beweeglijke teken van de dierenriem en zijn heerser is de gelukbrengende planeet Jupiter. Het is een bijzonder symbool, want het is half mens en half dier. Met andere woorden zowel het verstand of het intellect als zijn fysieke kracht en zijn behoorlijke dosis energie, mits de zon goede aspecten maakt, maakt dat we te maken hebben met een enthousiast, joviaal, reislustig en staand voor zijn of haar idealen, mens. De boogschutter heeft visie en is heel goed in staat lastige situaties te begrijpen. Het mooie aan de dit teken is, dat zij ook altijd de zonzijde zien. Het nadeel kan zijn dat ze zo optimistisch zijn, dat het niets meer met de realiteit te maken heeft. Wat mij persoonlijk aantrekt in de Boogschutter is zijn directheid. Met een bijna kinderlijke eerlijkheid zegt de Boogschutter zijn mening en dat kan wel eens bot overkomen op anderen. Fijngevoelige zieltjes, kunnen dan nog wel eens problemen hebben met de manier waarop de Boogschutter communiceert. Het vuur in de Boogschutter zorgt voor aspiraties en wanneer hij dat combineert met zijn idealisme dan is hij heel goed in staat om zich op de maatschappelijke ladder op te werken. Maar hij zou zich ook heel goed kunnen inzetten voor een organistatie gestoeld op een bepaald ideaal. De Boogschutters die ik ken, kenmerken zich door hun honger naar kennis. Ik zie het dan ook vaak gebeuren dat zij van de ene cursus naar de andere cursus of opleiding hoppen. Want de Boogschutter heeft wel nieuwe impulsen nodig, hij heeft het soms al snel "gezien" en houdt het dan ook voor gezien. In tegenstelling tot de Leeuw, die hunkert naar materie, aanzien en aanbidding, is materie voor hem minder interessant. Sterker nog, ze zijn gul en als er planeten zijn die wat minder goed staan, dan kan het ook zijn dat hij verspilt. Als partner is de Boogschutter iemand,die zeker wanneer hij jong is, valt voor de fysieke aantrekkingskracht. Hij heeft een open mind, dus het kan gebeuren dat hij het niet zo nauw neemt met de huwelijkse trouw. Het teken wat voor de Boogschutter zit, kan jaloerse, bezitterige trekken hebben, dat is iets wat echt niet bij de Boogschutter past. De persoonlijke vrijheid is een groot goed en dat heeft hij ook nodig voor zichzelf. Naarmate de Boogschutter ouder wordt dan zal meer het intellect een rol gaan spelen in relaties. Mensen geboren onder het teken Boogschutter zijn veelal te vinden in de beroepen die te maken hebben met journalistiek, rechtspraak, reizen en onderwijs.
De Godin Sechmet in de tempel van Karnak. Dit is één van mijn favoriete plaatsen om een bezoekje te brengen aan deze Godin. De eerste keer dat ik haar domein betrad, overweldigde haar energie mij zodanig, dat ik rechtsomkeert maakte. Sechemet kan veel losmaken, haar "oog in de vlam" staat voor het goddelijke vuur dat alles zuivert. Vandaar dat zij de Godin is van de Zuivering. Zij werd "Vrouwe van het Oosten" genoemd, omdat het eerste licht van de zon er voor zorgde dat de woestijn mist oploste. Sechmet is de aardse vlam die er voor zorgt dat alle aardse onzuiverheden worden weggebrand. Vele tempels in de oudheid waren gewijd aan het opleiden van speciale geestelijken. Deze in het rood gekleede priesters stonden in de oudheid bekend als chirurgen, excorsisten en healers. Haar imago wordt geassocieerd met levende zoogdieren en de traditie was dat zij als enige Godin mensoffers ontving. Zij was de beschermvrouwe van het Egyptische leger, de beschermers van Ra, door het drinken van het het bloed en energie versterkte zij de poorten van de twee landen met haar ontzagwekkend Schild van vuur.
Haar dieren zijn de Leeuwin en de kat. Bastet, de huiskat staat symbool voor de beschermster van het huis en de kinderen. Ook zij is afgebeeld met een zonneschijf van haar hemelse metgezel Ra en de Koninklijke Slang Wadjet op haar hoofd. Het zijn ook de symbolen vanhet Goddelijk Ontwaken, hier ontmoet het zonneprincipe de fysieke sfeer en opent het 3e oog. Sechmet huis in de Tempel van Mut in Karnak. Vele van haar afbeelden zijn gevonden in dit tempelcomplex. De beelden zijn uit zwart graniet uitgehouwen. Dit zwarte graniet was dé steen die gebruikt werd voor het plaatsen van het kosmisch vuur, in het beeld, aangeroepen door middel van "Hoge Magie". De tempel van Bastet is te vinden in Bubastis. Triade Travel organiseert reizen naar tempels en de tombes door heel Egypte.

Monday 19 November 2012

De reis door de Chakra's: van stuit naar kruin.

Hoe kleurrijk is jouw leven? Hoe staat het met jouw materiële welvaart??? Er is meer in het leven dan alleen materie, dus de andere vraag die dan ook direkt opborrelt is "Hoe staat het met jouw emotionele rijkdom???? of is er sprake van emotionele armoede? Hebzucht, geweld, angst, leegte en materialimse kenmerken onze samenleving. Velen onder ons leven hun dagelijks leven uit in een kleurloos bestaan, wonen in een grauwe wijken, reizen dagelijks van en naar hun werk in grijze bussen, trams of metro's of rijden in zwarte, grijze of andere kleurloze auto's en daar kan eveneens een kleurloos maatpak bij horen. Dit laatste geldt uiteraard niet alleen voor mannen. Hoe grijs is jouw mentaliteit? en is je denken zwart-wit? Hoe jij in het leven staat en hoe jij jouw leven leidt, is terug te lezen in de chakra's. Voor wie niet bekend is met de chakra's, dit zijn zijn draaiende cirkels van energie die levensenergie ontvangen, assimileren en uitdrukken. De 7 grote chakra's hebben een verbinding met ons bewustzijn en de patronen van de betreffende chakra's hebben een verbinding met ons lichamelijk en geestelijk functioneren.
Wanneer je je bewust gaat bezig houden met de chakra's ga je een reis maken door de vele dimensies van je eigen zelf. Velen van ons zijn onbewust, een heel groot deel van het onbewuste is net als deze ijssschots, niet zichtbaar voor onszelf, het ligt diep in het water. De bovenkant van de ijsschots stelt ons bewuste voor. Een veel kleiner deel dus dan ons onbewuste. Bewustworden houdt in dat je jouw onbewuste delen naar je bewustzijn brengt waardoor het bewuste deel groter wordt en je onbewuste deel kleiner. Het werken met chakra's is hiervoor één manier. Het mooie van het werken met de chakra's is, is dat je ook in kontakt komt met je verleden, heden en toekomst.
De 7 kleuren van de regenboog bieden ons een kijkje in een "andere wereld", de wereld van energie, maar geeft ons ook vele (nieuwe) mogelijkheden. De regeboog met haar kleurschakeringen brengt letterlijk de verscheidenheid aan licht tot uitdrukking zoals wij tijdens ons leven hier op aarde ervaren. Aan het eind van elke regenboog vind je een pot met goud. Deze pot met goud komt uit de Keltische mythologie en symboliseert de heilige graal. Deze pot is het verloren vat van de spirituele vernieuwing en vervulling. Deze metafoor staat symbool voor de reis van de ziel en het ontwikkelen van het bewustzijn langs de regenboog om de weg terug te vinden naar onze eigen goddelijkheid. Het reizen door de chakra's is een heel bijzonder proces, waarbij licht en donker, mannelijk en vrouwelijk, geest en materie. worden verenigd. De regenboog is altijd een teken van hoop geweest, maar staat ook voor de verbinding tussen hemel en aarde. Het is de schakel tussen ons aardse leven en het godenrijk.
De beweging van de 7 chakra's wordt in werking gezet door het bewustzijn en de materie. Het bewustzijn stroomt via de kruin, door het hele lichaam naar beneden(een neerwaartse stroom dus) en de opwaartse stroom komt van de aarde en stroomt naar ons etherisch bewustzijn. Wanneer we van de stuit naar de kruin gaan werken, zul je merken dat je steeds minder begrensd bent. De chakra's worden van oudsher als een pad naar bevrijding beschouwd. In januari 2013 organiseert Triade Travel de Chakra cursus van stuit naar kruin. Tijdens deze cursus krijg je informatie over de chakra's, maar de nadruk van de cursus ligt vooral op het ervaren maar je gaat ook de chakra's van de andere cursisten leren lezen. Start: 14 januari 2013, overige data zijn 28/1, 11/2, 25/2, 11/3, 25/3 en 6 april 2013. Locatie: Rotterdam Tijd: van 19.30 uur tot 22.00 uur Prijs: € 225,-- inclusief lesmateriaal Docenten: Caroline Dekker en Petra Portheine Opgeven: 070-3692559 of 06-45426007 of per mail triadetravel@gmail.com

Thursday 18 October 2012

Schorpioen en Anpu, de God van de Transmutatie

De Schorpioen is geboren rond 21 oktober tot en met 21 november. Het is het 3e waterteken van de Zodiac, de andere twee zijn de Kreeft en de Vissen. De Schorpioen wordt gerekend tot het vaste kruis en de heersers van dit sterrenbeeld zijn Mars (god van de oorlog) en Pluto (weerspiegelt het onbekende, ruwe onbewuste, de schaduw, duisternis en licht). Het is het meest intrigerende teken van de dierenriem en eentje waar veel potentieel in zit, als de Schorpioen de bereidheid heeft in zijn of haar spiegel te kijken en te transformeren. Het is hét teken bij uitstek wat diepe transformaties kan en mag doormaken. Wat mij altijd het eerste aan een Schorpioen opvalt is de doordringende blik.
Wat kenmerkt de Schorpioen nog meer?? dat is zijn diepzinnigheid, zijn gevoel en hunker naar het mysterie, zijn intens beleven en een krachtige persoonlijkheid. Ze zijn rustig en beheerst, maar onder die rust en kalmte kan een kolkende vulkaan zitten. Wees niet verbaasd als zij ineens uithalen. Want onder die uiterlijke kalmte kan een hoop agressie schuil gaan. Hun venijn, gif, en slaan (letterlijk als figuurlijk)kan net zo dodelijk zijn als een steek met de staart van een van de meest giftige dieren van deze aardbol. Een andere trek van de Schorpioen is dat zij niet vergeten en wanneer hen onrecht is aangedaan of ze zijn geraakt, dan kunnen ze zinnen op wraak. Ze zijn charismatisch, maar wanneer zij nog in het duister verkeren dan zijn ze levens gevaarlijk. Een Schorpioen die getransformeerd is en voor het licht kiest, is zeer aangenaam gezelschap, een goede gesprekspartner die hoffelijk, charmant, innemend en gereserveerd is. Schorpioenen hebben met hun doordringende blik er een neus voor om direkt tot de kern te komen, maar ook je zwakke plek haarfijn aan te voelen c.q. te weten. Dit zorgt er nog al eens voor dat de gesprekspartner zich ontzettend naakt en weerloos kan voelen. Het zijn goede speurneuzen, dus uitstekend geschikt voor werk als rechercheur, therapeut, diepzeeduiker, of werk waar iets "blootgelegd" kan worden. Zij houden niet echt van drukte en ze zijn oplettend en voorzichtig. Maar gaan ze eenmaal ergens voor dan gaan ze er ook vol in. Ze zijn gedisciplineerd en weten welke kwaliteiten hen onderscheiden van andere mensen en hoe ze die eigenschappen voor goede of slechte doeleinden kunnen gebruiken. Dit maakt hen ook manipulatief. Als je met een getransformeerde Schorpioen te maken hebt dan zal het ten goede van de ander gebruikt worden wanneer dit niet het geval is dan zal het ter meerdere glorie van henzelf gebeuren. Dit maakt hen niet tot de meest fijne mensen om mee om te gaan. Schorpioenen zijn volhardend, wilskrachtig en passievol. De mate van intensiteit die bij een Schorpioen altijd voelbaar is kan anderen overweldigen. Aan de andere kant zijn ze tegelijkertijd gevoelig en worden ze gemakkelijk geraakt in hun emoties. Ze hebben sterke voorkeuren, maar ook sterke antipathieën. Wanneer ze geraakt zijn dan uit zich dit in negatieve uitspraken of handelingen, met als gevolg dat ze zich vijanden voor het leven maken. De Schorpioen is bovendien te koppig om een eenmaal geveld oordeel weer bij te stellen. Het omgaan met andere mensen verloopt niet altijd even soepel. Het zijn goede solisten. Een zekere botheid, cynisme, een marcaber gevoel voor humnor is hen niet vreemd. Wraakzucht is ook een van de kenmerken die bij de Schorpioen hoort. Ze kunnen lang wachten en hebben er ook het geduld voor om te wachten tot de tijd rijp is om genadeloos terug te slaan. Dit kan soms jaren duren. Schorpioenen zijn veeleisend en kunnen andermans tekortkomingen maar moeilijk vergeven. Een andere eigenschap van hen is dat zij hun eigen manco's echt niet zien of er zich bewust van zijn. Val je in het pulletje bij een Schorpioen, dan heb je er een een goede maar vooral ook er een trouwe vriend aan. Vrienden worden gedumpt zodra ze niet meer nuttig zijn, en dat is de gebruikerskant van de Schorpioen. Maar een Schorpioen die zich verheven heeft tot Adelaar is zich hiervan bewust zijn en verheft zich hierboven. Zij hebben een goede intuïtie en paranormale begaafdheid is hen niet vreemd. Een goed voorstellingsvermorgen kenmerkt de Schorpioen eveneens. Ondanks hun charismatische persoonlijkheid kunnen zij ook snel kunnen afzinken tot corruptheid als ze voor het verkeerde pad kiezen. In relaties kunnen zij enorm jaloers zijn en zeer bezitterig naar hun partner. Door hun talent voor manipulaties is het als partner een kunst om hier uit te blijven. Een Schorpioen die niet in balans is kan broeden en zinnen op wraak, dit ook uitvoeren en een sadistische bruutheid ten toon spreiden, maar kan ook zeer arrogant zijn. Doordat ze de neiging hebben op het scherpst van de snede te leven zijn drugs, drank, genotzucht maar ook andere gevaarlijke dingen zeer aantrekkelijk voor ze. Wanneer het hen voor de wind gaat kunnen ze uitstelgedrag vertonen en anderen het vuile werk laten opknappen. Als partner zijn ze gepassioneerd en het meest seksuele teken. De seksuele vereniging met hun geliefde is voor hen een zichtbaar teken van een innerlijke en spirituele genade. Ze hebben de neiging zichzelf helemaal te verliezen in hun partner.
Anpu is de gids en staat aan het portaal van het innerlijk leven, de Duat. De ingewijde zet hier zijn eerste schreden op het pad van de transformatie, wat uiteindelijk resulteert in het ontwaken van de kennis over de spirituele bagage, waardoor de reiziger kan afdalen naar de heilige regionen. Anpu wordt afgebeeld met de kop van een jakhals en hij is de eeuwige wakende gedurende de nacht en traditioneel de beschermer van afgezonderde plaatsen. Deze god staat symbool voor het natuurlijk proces van verval (Scorpio en de planeet Pluto) in de wereld van de materie wat uiteindelijk weer leidt tot voedsel voor andere vormen van leven. De in Afrika levende jakhals leeft van aas, wat hij eerst begraaft waardoor het natuurlijk element verandert en daarna eet hij het. Het verteringssysteem van de jakhals is uniek. Deze god wordt geassocieerd met het proces van balsemen, hiervoor was kunst, wetenschap en magie nodig om het lichaam te bewaren, zoals je veelal afgebeeld kunt zien op de prachtige muurschilderingen in tempels en tombes.
Anpu is een van de zogenoemde Goden van het donkere ritueel, een spirituele inwijding die krachten toekent aan iemands Ziel in de Wereld van de Schaduwen, wanneer de Ziel beoordeeld wordt om te transmuteren naar een hogere staat van zijn. Zijn naam staat bekend als diegene die wegen opent. Hij regeert over de Noordelijke onvergankelijke hemel en Ap Uat een andere naam voor Anpu, hij heeft de leiding over het Zuidelijke (transformerende) koninkrijk. Hij scheidt de zichtbare wereld (domein van Auset) van de niet zichtbare wereld (domein van Nebt-Het). Zijn kracht, eenmaal verkregen door de Magiër verleent hem de mogelijkheid om achter de fysieke zintuigen te kijken en subtiele krachten te sturen in de fysieke wereld. Anpu is de hond die regeert over de begraafplaats van Lycoplis, gelegen in de omgeving van Asyut. Er zijn geen restanten van zijn tempel, hoewel archeologen hopen dat zijn legendarisch complex ooit eens het dagllcht kan aanschouwen. Anpu als God van begrafenissen had altijd een klein heiligdom in de tombe. Hij bewaakt de ingang van de tombe, maar hij gaat ook over het gereedschap waarbij de dode te maken krijgt voor het gereedmaken van zijn lichaam voordat hij wordt begraven. Anpu staat ook bekend als Anubis.

Wednesday 19 September 2012

Weegschaal & Isis, Godin van vervulling

Mensen vallen onder het dierenriemteken Weeschaal wanneer zij geboren zijn zo rond 22 september en 21 oktober. De Weegschaal is het 2e luchtteken en een hoofdteken. De heerser van dit teken is de planeet venus. Een zuiver Weegschaal type is vaak heel knap om te zien. In de omgang zijn ze charmant, erg sociaal en zeker innemend te noemen. Het kunnen enorme verleiders zijn, dit geldt voor zowel mannen als vrouwen. Over het algemeen ervaren mensen de Weegschaal als een hartelijk, vriendelijk en meegaand persoon. Zij zijn vrolijk, optimistisch en hebben een evenwichtig karakter. Venus is de heerser van de Weegschaal en kan niet goed met conflicten omgaan en de Weegschaal zelf houdt liefst alles in evenwicht, dat kan hem of haar ook laf maken. Dus ruzies en conflicten, zeker wanneer die er heftig aan toegaan, ontloopt de Weegschaal het liefst. De Weegschaal is een uitstekende vredestichter en bemiddelaar. Dit kan wel eens de indruk geven dat zij geen mening hebben (die hebben ze wel) en dat ze makkelijk over te halen zijn. Emoties is een ander lastig ding voor de Weegschaal. Omdat het een lucht teken is houdt de Weegschaal zich eigenlijk niet bezig met gevoelens. Maar zij hebben wel een goed onderscheidingsvermogen en ze kunnen abstract denken. Zij zijn goed in het bedenken van strategieën, waardoor poblemen effectief worden opgelost. Wanneer er sprake is van een relatie, dan kunnen de gevoelens nogal eens gaan opspelen. De Weegschaal is het teken van de dierenriem dat zich goed voelt in een relatie en minder geschikt is om in zijn of haar eentje te leven. De behoefte aan een relatie kan dan zo sterk zijn, dat zij zeer zoekende zijn in het vinden en verkrijgen van een relatie. Zij zijn ook in staat zichzelf weg te cijferen wanneer ze een relatie hebben. De Weegschaal staat ook bekend om zijn artistieke gaven, de talenten kunnen liggen op het gebied van de beeldende kunst. Maar als dit niet het geval is, dan hebben zij vaak wel een goed oog voor schoonheid en kunst. Als een Weegschaal niet in balans is, dan zijn het mensen die bijvoorbeeld geen mening hebben, of ze kunnen geen beslissingen nemen en blijven maar twijfelen. Waar een Weegschaal heel goed in kan zijn of worden is om conflicten op te lossen en te bemiddelen tussen verschillende partijen. Dus een baan bij de diplomatieke dienst is bij uistek geschikt voor een Weegschaal die in balans is. De Weegschaal heeft het talent om ruzies en geschillen op een vredelievende manier op te lossen.
Isis de Godin van de vervulling wordt geassocieerd met het teken Weegschaal. Zij is de Godin die met Magische Spreuken, die alle duivelse dingen verdrijft. Zij ligt tegenover haar broer/echtgenoot Osiris (Ram) en dus is hier sprake van de herfst equinox. De zon en haar sterkte en kracht begint nu te veranderen door de stand van de aarde. Dit is tradioneel het moment voor de inleidende reis voor spirituele introspectie en beschouwing van de hellige mysteries. Isis vervult de rol van moeder die geboorte geeft op zowel het aardse bestaan als tijdens het proces van spirituele vernieuwing. In vele temmpels vind je geboorte huizen die gewijd zijn aan deze Godin. Als Godin van de Magie, gebruikt zij haar krachten door de heilige spreuken van Thoth raan te roepen, wat er toe leidde dat Osiris weer in de wereld van de levenden kwam. Zij kreeg Horus door een ander metaforisch spiritueel proces doordat haar dode echtgenoot levenskracht kreeg. Zij was getransformeerd in een vogel en zij sloeg met haar vleugels. Zij is de enige die de geheime naam van Ra weet, hetgeen inhoudt dat zij beschikt over het geheim van het creatieve vuur. Dit aspect van haar gaf haar de legendarische naam van de grote tovernares, afgebeeld als de zwarte Isis, de beschermster van de mysteries. Isis wordt meestal afgebeeld met een troon op haar hoofd (Auset betekent troon), maar je vindt ook afbeeldingen van haar met een gehoornde zonneschijf, de kroon van Het-Her, want in de Grieks Romeinse tijd werden die twee afbeeldingen samengevoegd. Zij werden beiden gezien als het harmoniserende principe van de planeet Venus. Het-Her stond voor de fysieke sfeer en Isis voor de spirituele wereld van vervulling (weegschaal). De tempel die aan Isis is gewijd is de prachtige Philae tempel. Dit heiligdom was haar toevluchtsoord en een plek waar zij kon rusten. Dit is een van mijn favoriete tempels in het zuiden van egypte. De Philae tempel staat regelmatig op het programma van de reizen van Triade Travel.
Philae Tempel te Aswan.

Tuesday 4 September 2012

Enerverende en Emotionele Reading van een Ijslander

Een bijzonder verzoek kreeg ik van een Holistisch paardentrainster om eens "te kijken" naar een paard. Het paard heeft nogal een historie en zij was ingehuurd om het dier te healen. De fokkers, die het dier niet kunnen verkopen hebben nu besloten dat hij de kogel moet gaan krijgen. Zij is nogal betrokken bij dit paard en wilde een paar onafhanklijke mensen inhuren om op een ander niveau (ziels) te kijken. De ontmoeting met deze dame was een hele bijzondere. Wij zijn met elkaar in contact gebracht door een wederzijdse vriendin. Gewoon, zo had de wederzijdse vriendin gezegd omdat wij elkaar moesten ontmoeten. Al snel werd duidelijk dat wij beiden lichtwerkers, oude zielen, numerologisch een 33 zijn en een klik hebben. We gaan naar de weide waar een prachtig groot paard staat en ik ben gaan zitten en heb eens rustig afgewacht wat er ging gebeuren. Het paard zou gevaarlijk zijn. Wanneer ik mij met het prachtige dier verbind, beginnen de tranen uit mijn ogen te stromen en ik voel een diep ongelukkig zijn, maar er is meer. Mijn hoofd doet zo'n zeer, het begint aan de achterkant alsof er met een mes in gestoken wordt en dan kruipt de pijn naar voren, een enorme hoofdpijn aan de voorkant van mijn hoofd. Vanuit mijn nek onstaat een stekende pijn. Mijn maag gaat opspelen en ik voel een ontzettende angst, maar ik voel ook een enorme kwetsbaarheid maar ook een zachtheid bij die paar honderd kilo die voor me staat. Mijn rechterkant laat zich voelen en ik zie ook dat de ziel van het dier niet meer in zijn lijf is. Hij voelt een soort van gespleten aan, dit is een zwaar getraumatiseerd dier. Het lijkt er wel een beetje op alsof hij het ook heeft opgegeven, moedeloos, radeloos en weer voel ik die kwetsbaarheid en zachtheid. Het vreemde is dat ik geen gevaarlijk dier voel, maar wel een zwaar gehavend en angstig groot paard. Dat wanneer het angstig wordt vlucht tja en dan kunnen er gevaarlijke situaties ontstaan en dat is wat anders dan dat dit dier gevaarlijk zou zijn. Dan gebeurt er iets wonderlijks, wij (het paard en ik) hebben allang contact op gevoelsniveau, hij stapt heel rustig op mij af en komt mij begroeten en besnuffelen. Hij vertrouwt geen tweevoeters meer en ik ben een volslagen vreemde voor hem en hij komt uit zichzelf op mij af, wat hij normaal niet schijnt te doen, zo wordt mij verteld. Weer merk ik dat er heel veel gevoel bij dit dier zit. Wanneer ik klaar ben met de reading, zit ik nog een beetje beduusd en geraakt in de weide. Want dit jonge dier is door mensen zo mishandeld en zo getraumatiseerd dat er vermoedelijk voor hem geen oplossing meer komt. Triest dat het nog steeds gebeurd en dat er mensen zijn, ook in de paardenwereld, die blijkbaar niet het paard paard kunnen laten zijn. Voor hem is waarschijnlijk te laat. Wij hopen uiteraard op een wonder. Ik zou graag nog eens een pleidooi houden voor alles in de natuur, behandel alles met liefde en respect, dieren, planten de oceanen het maakt eigenlijk niet uit wat. Want dit soort narigheid had gewoon voorkomen kunnen worden!

Monday 27 August 2012

Maagd & Geb de god van de creatie

Maagd, vind je onder hen die geboren zijn tussen 22 augustus & 22 september. De Maagd is het 2e aardeteken en wordt tevens gerekend tot een van de beweeglijke tekens. De heerser van dit teken is Mercurius. De Maagd heeft over het algemeen iets ingehoudens, zij is wel heel goed in staat het kaf van het koren te scheiden. Omdat zij dit zo goed kan is zij ook heel goed in staat om onderscheid te maken tussen gezond en ongezond en nuttig en zinloos. Maagden zijn zeer dienstbaar en kunnen zich helemaal toewijden aan een of hun taak. Je vindt ze nogal eens in de verpleging. Zij verrichten nogal wat werk achter de schermen, wat voor hen soms jammer is, is dat het niet altijd wordt opgemerkt. Ze hebben een zeer goed oog voor detail en zijn goed in priegelwerk. De Maagd kan niet zo goed omgaan met verandering. Ze hebben altijd even tijd nodig om te "wennen". Maar als ze niet gehinderd worden door al te veel remmende planeten, dan gaan ze gewoon mee in de verandering. De Maagd is over het algemeen heel netjes, precies en vooral ook schoon. Ik ken ook Maagden die ongeveer net zulke grote sloddervossen zijn als de Vissen (het tegenoverliggende teke van de Maagd). Maagden zijn soms echte gezondheidsfanaten. De Maagd wil ook het naadje van de kous weten en ze kunnen dus veel vragen stellen. Hier komen we dus bij Mercurius de planeet van de communicatie (onder andere). De Maagd is iemand die een goed verantwoordelijkheids- en plichtsgevoel heeft het is als het ware aangeboren. Ze kunnen ook tobben en piekeren, wat een effect kan hebben op de gezondheid. In tegenstelling tot de Leeuw heeft de Maagd geen behoefte aan schijnwerpers, maar wanneer er helemaal geen aandacht wordt geschonken aan wat ze op de achtergrond allemaal doen of als er geen rekening met zijn of haar gevoelens wordt gehouden, dan is dat pijnlijk voor de Maagd. De Maagd is kritisch niet alleen op zichzelf maar ook wel naar anderen. Kritiek krijgen is niet altijd makkelijk voor de Maagd. In de liefde is de Maagd wel wat nuchter en weinig romantisch, dat wil niet zeggen dat de Maagd geen hartstocht kent. De Maagd is in de liefde serieus en de Maagd gaat er vanuit dat het voor het leven is. Voor de Maagd is het belangrijk dat er tijd genoeg is om de ander te leren kennen. Wat de Maagd mag leren is om emoties te uiten. Wanneer dit niet gebeurd, dan kan het zo richting de midlife crisis de Maagd weleens flink opbreken. De dienstbare Maagd kan zich ook jaren bezig houden met de problemen van anderen, zodat er geen tijd overschiet om met zichzelf bezig te zijn. Als ze niet al te pietluttig en te kritisch zijn, dan is het een zeer aangenaam dierenriem teken.
Geb, de god van de creatie wordt geassocieerd met het teken Maagd. In het oude Egypte stond Geb bekend als de God die zorgde voor het voedsel. Hij is de bron van alles dat voortkomt uit de aarde, het verstrekken van voedsel voor de mens door middel van zijn uitvinding en het onderhoud in de landbouw. Een van de aspecten van Geb is Hotep, hij is de personificatie van de "vruchtbare velden" en hij leerde de mensheid bier, wijn en brood te maken. Dit was het traditionele voedsel en drank dat werd geofferd in de tempels en de tombes. Geb werd ook aangeroepen als healer, hij had de kennis over alle medicinale planten. Geb trouwde met zijn zus Nut (de hemel) en zij kregen vier kinderen, te weten Asar, Auset, Nebr-Het en Seth. (Osiris, Isis, Nepthys en Seth). Zijn rol op aarde had te maken met de verdeling van het land in Noord en Zuid Egypte. Zijn rijk was de vruchtbare Nijl oevers. Het dier wat bij hem hoort is de gans (veel afbeeldingen van ganzen zijn te vinden in de tombes). Dit dier staat bekend om het trouw zijn aan de partner en het verzorgen van de jongen. De tempel die gewijd was aan Geb was Heliopolis. Zijn heiligdom is maar deels te zien. Het grootste deel is begraven onder een moderne buitenwijk van Cairo, hopelijk wordt het ooit nog eens opgegraven.De oude mythe verhaalt dat de phoenix geboren uit het voorweredlijke ei van Geb en Nut zal terug keren naar Heliopolis aan het einde van een grote cyclus. De vogel zal uit het zuiverende vuur van de tempel uit zijn eigen as herrijzen om nogmaals het begin aan te geven van een nieuw zonnetijdperk.

Wednesday 15 August 2012

26 augustus Inspiratie dag in de Spiegelkamer (Rotterdam)

Het NU staat centraal in de Spiegelkamer in Rotterdam. Deze inspirirende ruimte ademt een sfeer van Licht, Liefde, Warmte, van Vrijheid, Creativiteit en Bewustwording. De Spiegelkamer geeft ruimte aan mensen die inspireren of geïnspireerd willen worden. Op 26 augstus geven 5 "krachtvrouwen" korte workshops om u te inspireren en verborgen inzichten & wijsheden te laten ontstaan. Een dag om te verdiepen, ver breden en samen te zijn.
Programma Inspiratiedag op 26 augustus 2012. 10.00 uur Opening door Loes Blok 10.30 uur Korte workshops / introducties Vingerlabyrint, meditatie & mindfullness door Loes Blok Stembevrijding & Reiki door Roos Bezemer Kleurenanalyse & creatiespiraal door Janneke Douma Tarot door Caroline Dekker Op Pad met de Dwaas door Petra Portheine Training Helder Waarnemen door Caroline Dekker & Petra Portheine Workshop innerlijk spiegelbeeld 2012 door Caroline Dekker & Petra Portheine
Loes Blok "mijn diepste wens is dat het iedereen goed gaat Loes is de eigenaar van de Spiegelkamer. Zij is werkzaam als docente bij de Hoge School Rotterdam en als transformationeel coach begeleidt ze mensen in Mindfulness en Meditatiesessies. Daarnaast ligt haar hart bij het labyrinth werk en de spiegelogie. Loes is een van de stuwende Krachten achter het landelijk spiegelogie-netwerk en werkt nauw samen met Willem de Ridder en Clary Kriek.
Caroline Dekker, "ik observeer, registreer en oordeel niet" Ontwikkel je eigen talenten, je eigen kracht en vooral wees of wordt authentiek vanuit jouw diepste zingeving. Dat is waar Caroline Dekker voor staat in haar werk als therapeut/trainer en als spiritueel life coach. Of het nu door middel van de Tarot, Astrologie, de spirituele reizen of haar therapeutisch werk is, zij werkt altijd aan de verruiming en ontwikkeling van het bewustzijn. Haar bedrijf Triade Travel staat voor zowel reizen in de stof als in de geest.
Janneke Douma "ik laat kleuren hun werk doen" Janneke Douma is ruim 30 jaar allround kleurconsulent, kleurenadviseur voor architectuur, kleding en zelfzorg en werkt daarnaast als color-facilitair. Kleur gebruiken als een vrolijk, speels instrument om jezelf beter te leren kennen? En te onderzoeken wat je echt wilt met je leven? Je kunt leren hoe jij kleur kunt gebruiken als jouw natuurlijk kompas. Om je daarmee te leren werken, gebruik ik de combinatie van hororoscoop, persoonlijke kleurenanalyse en principes en creatieprocessen.
Petra Portheine, "ik stel vragen aan degene die zich wil krijgen op eigen antwoorden" "Heeft het Nu jou vandaag ook weer gevonden? Petra Portheine werkt al meer dan 10 jaar als freelance tekstschrijfster. Daarnaast is ze spiritueel life-coach en organiseert ze workshops met thema's als: innerlijke verstilling, de kracht en valkuilen van het denken en de kunst van het voelen. In de workshop 'op pad met de Dwaas', staat de grote Arcana van de Tarot Centraal.
Roos Besemer "ik ben een geboren verzachter" Roos Besemer geeft in haar praktijk Mettaroos reikibehandelingen en stembevrijding sessies (individueel en groepen). Liefdevolle aandaccht en liefde, vreugde, geluk, genegenheid en kwetsbaarheid krijgen bij Roos in haar sessies en behandelingen de ruimte om weer vrolijk te stromen, alles mag er zijn! Bij Reiki gebeurt dit via de liefdevolle levensenergie die Roos doorgeeft via haar handen. Door liefdevol met eigen klanken het lied van de ziel te zingen, helpt Roos in haar sessies stembevrijding blokkades in het lichaam op te heffen en de ziel te openen. Tenslotte zingt iedere vogel zijn eigen lied! Gitarist Bennu zal live muziek verzorgen gedurende deze inspirerende dag.

Monday 13 August 2012

Abydos, Light & Darkness

My beloved Seti I temple at Abydos came to my mind again when I started my classical herbal treatment, to help me to get rid of all effects of anaesthetic , bruises and other injuries relating to my operation. The treatment does not only work on the physical body but also on the emotional, mental and finally the soul. And so being in the middle of this process of 2 weeks Abydos, came up and up. All the three temples at Abydos have very strong but different and pure Energies. They Work on different levels and they can help you with your growth, and initiate a transformation within your life. Entering Abydos there is a large building on your left side, with the name of Horus on it. It must have been about 9 years ago when I was sat having a cup of tea and an Egyptian men stepped out of a very expensive jeep. I looked at the man and at his car as I was surprised to see such a wealth, as Abydos is really a poor village. He came over to speak to me and offered me to show me around his building and explained to me what he was doing. He also told me (according to my standards) his extreme high prices. He told me he was a healer, I saw at that ime something completely different. This man told me he was the son of Ohm Seti. I really needed to bite my lip, and I thought this man really needs to see a good shrink. A good friend of mine, who joined me at that time, witnessed what was happening and had being told. I noticed that the building itself has a very low and dark energy. I took his leaflets advertising his oils and prices and left. I forgot the whole incident and continued my visit to my beloved temple. Out of the blue i received an email from a Dutch couple who were apparantely befriended with that man. This healer asked them to write to me as he was really worried about me and i needed to contact him. I was stunned. As i can see and feel energy, his only intention was to get his claws into me. So i politely answered that mail, and to me it was cased closed. My Guides and Angles really protected me when I decided to move over from Holland to Egypt. At that time the house i lived in, had a very strong, high and powerful energy, and was perfect for my spiritual work. I met a man who became a friend over the years and he introduced me to Mr Mahmoud. (well known in Abydos) and straight away there was a spark of recognition, as we have had lived lifes together in the past. The only thing that really impressed me was his big Ego.. . as it was that obvious from the first time i met him. During the time i lived in Abydos I met a certain M. from Cairo, in Abydos he is almost a saint, as he comes from a very wealthy family and according to others is very spiritual, to be honest I doubt this as his guests were mainly women, with whom he shared the same bedroom with. This is a bad thing for an Egyptian to do and I was really shocked by this double morality, sorry to say but generally speaking most of the men all have a big 2 nd chakra's problem and they are trying you to believe they are working with and from their fourth chakra.
They instinctively know which woman will fall for their charms. And once the woman does, the manipulation will start. They will promise you heaven on earth and they subtle make you do things as you are under their Spell. But in the end, the women will end up bankrupt and probably heartbroken.
A long time ago, an English lady who was very spiritual went to live in Abydos and fell in love with one of those local healers. I know it from first hand as she told this me herself. She lost £36.000 and when she didn't had more money left he dumped her. Having lived in egypt and done many many tours (also to Abydos) I am very well aware of many incidents where tourists have been abused financially by Egyptians they have befriended. I am also aware that its a difficult area to talk about it. I know many horror stories of people that have been abused, financially, emotionally and last but not least physically.

Unfortunately there is nothing i can do to help.I know everybody has to live his own Karma and there is nothing else but to leave it for others to fall into the same traps when maybe I could have helped them step sideways from the traps. And this is why i decided to write the blog about Abydos, after being contacted over the last 2 years by people who have bad experiences by those local healers. If your energy is good the temple of Seti invites you, if not the spirits will kick you out.I lived there 4 months full time, in complete isolation in the house, at that time there was a big internet cable problem, so all the Arabic countries were cut off. Mobile connection has been difficult during that time. During those 4 months I asked myself the same question every day….Caroline what do you chose for, the lightness of or the darkness......the answer is not difficult, but the temptation to do something terrible and horrible was really appealing. I lived in hell but passed THE test. As Misty (Canadian Angel Worker) said to me, there is dark and there is light, they both are part of who we are. Black Magic is very common in Egypt and practised by both men and women also some healers work with black magic, so after 5 years it really made sense why I had to leave Abydos, to protect myself from certain people. I feel really sorry as I received a disturbing phone call from a very nice man from the South in France, he was totally freaked out. He had visited this healer several times in the last couple of years, and he got in real big trouble, as there was a death threat. He called me to ask for help.
Recently (april 2013) a young woman who really got into deep trouble asked me for help too. It seemed that one of those local healers got involved. She got psychic attacks,  not only from him but also from other well know healers.  Unfortunately,  i was unable to do anything as she took her own life.  
Looking back, I am always be very well protected and Guided and I thank my spirit guides a couple of years ago a small spiritual group went to Abydos for a cleansing, as it needed to be done. One of the ladies received a very good cleansing and became pregnant. I had predicted this local healer another child in 2007. And as he used to do, he just laughed at me. A lot of my predictions came true. Knowing there is always a reason.... But he is also human and could have make an other choice..... this new baby must be very humiliating for all parties involved. Healers offer their services to several Dutch spiritual tour operators. Significant detail is that they all are female tour operators. If you would like to go on a spiritual journey to Abydos ........I suggest you give it very good thought, first of all if it’s your path? And second of all with whom you would like to go? A trip that Costs you about € 2000,00 is outrageous, in other words you really get ripped off! You don't need a healer from there as spirits of the temples will guide you, and help you and give you whatever you need during your spiritual (individual) journey they Will lead you through all kind of phases and stages and trust them, within the temples you will be very safe.
What happened over the last couple of years put a lot of pressure on the friendship between my dear Egyptian friend and me. As I prefer to life in the light and have a free soul, it meant that I have had to let go of people who were very dear to me. And Last but not least i really need to thank my Agent from Luxor, who has always been supporting me and warned me, straight from the beginning. And because of his warnings I don't have any financial losses. The only thing that happened to me is that i got confronted with so many hypocrocy and lies and this is something i can't and won't live with that. As a 33 that's absolutely out of the question. Those who are upset by other peoples (or my) experiences live in fear and in control. I chose to let go of these lower energies by sharing my journey with those who choose to read. Those who will not benefit by it, do not need to read my stories.

Latest Update 1/6/2013 Request to all who have had very bad experiences (financially/emotionally/physically/ domestic violence/ loverboys/ scams) with Egyptian men who started relationships with foreign women or men, to abuse them. There is a filming crew, who wants to make a documentary about these kind of practices. The documentary will be broadcast in sptember 2013. They need people who want to share their experiences. This includes ofcourse all of Egypt. You can email to: beznessalert@gmail.com Noor Stevens wrote a book about it. It is in Dutch, the title of this book is: Kus Kus Bezness. Editor is Meulenhoff/de Boekerij 2011.<.p>

Latest Update 1/2/2020 Untill 2019, unfortunately nothing has changed yet, the "show"still goes on over there and people are still being scammed.

Tuesday 24 July 2012

Spirituele Ontwikkeling & Emoties

Mijn pad in dit leven is er één die leidt naar een onophoudelijke stroom van emoties, dit is iets waar ik mij eigelijk al mijn hele leven bewust van ben. Emoties zijn zo bepalend voor hoe wij reageren en daardoor ook functioneren. Dit geldt uiteraard niet alleen voor hoe we met ons zelf omgaan, maar ook voor hoe wij omgaan met onze partner(s), kinderen, collega's, vrienden en ga zo maar door. Al jaar en dag is mijn credo, "je spirituele ontwikkeling gaat hand in hand met je persoonlijke ontwikkeling". Hier bedoel ik mee dat je in het reine mag komen met alles wat conflicteert binnen jezelf met als doel je blinde vlek(ken) of je schaduwkant bewust te maken.
Tijdens onze jeugd vindt de conditionering plaats (de dingen die je al op zeer jonge leeftijd leert). Vaak is er tijdens die conditioneringsperiode veelal sprake van goede, foute, verkeerde of slechte emoties. De grootste misvatting ooit, want een emotie is eigenlijk nooit goed of fout. Misschien is het volgende voorbeeld herkenbaar voor je? als je als kind ergens om huilde, of omdat je gevallen was, of je misschien heel nerveus was voor school, dan werd dit al gauw afgekapt met "kom op, droog je tranen, het is tijd voor.....het valt allemaal wel mee, niks aan de hand, doe normaal, kop op" . De boodschap die we als kind dan meekrijgen is dat " foute" emoties er niet mogen zijn en dat alleen "goede emoties" worden toegestaan. Je leert hierdoor emoties te verdringen of weg te stoppen. Zo zie je in de opvoeding nog wel eens dat elke emotie die zich aandiendt onmiddellijk wordt afgebroken of wordt weggestopt. ALs kind weet je niet beter, heb je geen keuzes om het eventueel anders te doen en is het zaak dat je je aanpast. Wanneer je eens terugblikt op hoe jouw ouders of verzorgers met emoties omgingen, wellicht dat je dan wat opvalt?
Kinderen hebben soms de neiging om zich stilletjes af te zonderen wanneer zij verdrietig of boos zijn, zodat zij in de beslotenheid van hun eigen ruimte de tranen de vrije loop kunnen laten en dan kan het alsnog gebeuren dat er gevochten wordt tegen de tranen. Of hun boosheid op een autootje, pop of erger op dieren of op zichzelf botvieren. Misschien voelde je je wel zwak, beschaamd, of een onbenul. Als jouw norm thuis was dat je niet zwak mocht zijn of dat je je behoorde te schamen voor emoties en dan kunnen allerlei strategieën opkomen om alle emoties te niet te doen. Dat kan zijn doordat je er tegen vecht, je ertegen verzet, of het probeert weg te redeneren of te lachen, of het projecteert op anderen en zo zijn er nog wel een paar te bedenken. Zoals bijvoorbeeld, roken, drinken, eten, gamen, tv kijken, blowen en dit om de voor jouw onacceptabele gevoelens te ondrukken of te sussen. In de reguliere zorg krijg je wanneer je zo geplaagd, gekweld of anderszins gebukt gaat onder je " negatieve emoties" medicijnen voorgeschreven, zodat je vooral niet hoeft te voelen. Begrijp me niet verkeerd, ik ben zeker niet tegen medicijnen! Maar de eerlijkheid gebied mij te zeggen dat ik ook niet echt voor ben. Mijn houding ten aanzien van alle medicatie) is kritisch is en vooral terughoudend.
In de diverse spirituele stromingen vind je manieren om met (negatieve) emoties om te gaan. Zo kun je aan de gang met spreuken of mantra's die je gaat herhalen zodra er een negatieve emotie in je opkomt. Dit doe je dan om de eventuele kwalijke gevolgen ervan te vermijden. Zo kom je ook richtingen tegen waar mensen zich onderwerpen aan extreme vormen van onthouding en soberheid tot zelfs aan het jezelf kastijden toe, maar ook waar men zichzelf houdt aan vastenperiodes voor onzuiverheid. In de katholieke kerk is is er de biechtstoel, daar kun je tegenover de pastoor opbiechten welke onkuise gevoelens, gedachten of daden hebt gehad. Je mate van slechtheid bepaalt de taak die je opgelegd krijgt waardoor je zonde wordt kwijtgescholden.Voor mij persoonlijk zijn dit niet de wegen die bij me passen. Hoewel het vasten en reinigen zeker een zeer verruimende en louterende werking kan hebben en dat is wel iets wat ik voor mezelf regelmatig doe, maar niet in de reizen aanbiedt. Triade Travel biedt wel tijdens haar reizen naar Egypte, Engeland of Schotland aan het leren "waarnemen" op de krachtplekken en hoe paradoxaal het misschien ook mag klinken, vooral (weer) te voelen.
Je gaat leren om je over te geven aan alle emoties, waardoor je uiteindelijk uitkomt bij de rust en de vrede in jezelf. Je stelt je hart open en je geeft je volledig aan je emoties over.........oh......hoor ik je nu denken, dat is eng. Ja en nee, wanneer je je hier eenmaal aan overgeeft is er geen ontsnappen meer aan en uiteindelijk levert het je een hoop op. Ik kan je verzekeren dat je, wanneer je eenmaal weer volledig in contact bent met al je emoties, je nooit meer anders wilt. Want wat je eigenlijk doet is je laten vallen of lees overgeven in iets onbegrensd, wat je uiteindelijk de vrijheid geeft. Dus........is het voor jou al tijd om vriendschap te sluiten met je emoties? Want jouw emoties zijn echt de enige sleutels naar het oneindige, naar jouw pad en naar je Zelf. Gaat het al kriebelen om thuis te komen?
Voor meer informatie kun je kontakt opnemen met Triade Travel per mail triadetravel@gmail.com of bellen met Caroline Dekker 070-3692559 of met Petra Portheine 06-45426007