Total Pageviews

Monday 25 January 2010

OHM Seti - re-incarnatie van een oude Egyptische priesteres in de tempel van Seti I van Abydos

Ohm Seti was een zeer bekende dame die leefde en stierf in Abydos. Zij werd aangetrokken tot Egypte door haar overtuiging dat zij de re-incarnatie was van een priesteres genaamd Bentreshyt, die ooit in deze tempel leefde. Ohm Seti werd geboren in 1904 in Engeland en haar naam was Dorothy Louis Eady. Toen ze drie jaar oud was viel Dorothy van de trap en werd dood verklaard door de behandelend arts. Echter, een uur later zat ze rechtop in bed, perfect hersteld. Het was vanaf dit moment dat ze regelmatig begon te dromen over een oud gebouw met enorme zuilen. Vermoedelijk heeft dit ongeval bij haar oude herinneringen uit haar onderbewuste "wakker geschud", of herinneringen aan een ander leven van haar ziel naar boven gehaald. Zelf heb ik meerdere malen in onder andere Abydos mijn herinnerigen uit voorgaande levens in Egypte mogen "zien, "voelen" en "ruiken" sommige dienden zich spontaan aan en andere kwamen door middel van meditatie en regressie. Overigens is mijn ervaring dat spontane herinneringen aan voorgaande levens op elke plaats, krachtplek losgemaakt kunnen worden in Egypte.
Wanneer Dorothy vier jaar oud is nemen haar ouders haar mee naar het British Museum en het was hier op de Egyptische afdeling dat Dorothy zich plotseling bewust werd dat ze 'thuis' kwam. Het effect op de 4 jarige kleuter was dat ze als een dolle door de gangen liep, ze de voeten van de oude beelden kuste en uiteindelijk ging zitten aan de voeten van een mummie achter glas en weigerde te bewegen.

Drie jaar later zag Dorothy een foto in een tijdschrift van de tempel van Seti in Abydos en zij herkende direct de grote pilaren van het gebouw in haar steeds terugkerende droom. Ze vertelde haar vader dat de tempel haar thuis was, de plaats waar ze ooit woonde, maar was in de war omdat ze niet begreep dat de gebouwen in puin waren en er geen tuin was.

Tijdens haar tienerjaren bracht Dorothy elk beschikbaar moment door met het studeren van Egyptologie. Ze heeft eigenlijk geleerd de hiërogliefen te interpreteren door de legendarische Sir Ernest Wallis Budge, de conservator in het British Museum van de Egyptische Oudheden Museum. Op haar 29ste reisde zij naar Egypte, trouwde ze met een eyptenaar en zij werd de eerste vrouw die ooit mocht werken voor het departement voor de Egyptische Oudheden. Dorothy had een zoon uit haar huwelijk, die ze de naam Seti gaf, tot grote ergernis van haar man. In overeenstemming met de Egyptische gewoonte vrouwen niet te noemen bij hun voornaam, werd Dorothy toen bekend als Ohm Seti, 'moeder van Seti'. Vele jaren later, in 1956 toen haar huwelijk ten einde was, ging ze eindelijk naar " huis " naar haar Abydos, waar ze bleef wonen in een klein boeren huisje tot haar dood in 1981.

Seti's tempel in Abydos was een tempel van constante toewijding voor Dorothy. Ze deed haar schoenen uit voor het binnentreden van de tempel en daar ging ze op de oude manier in aanbidding voor de oude Egyptische goden.
Het was voornamelijk door middel van haar dromen, tot in detail opgeschreven in haar dagboeken en met behulp van een vorm van automatisch schrift, dat ze geloofde dat ze de reïncarnatie was van een veertien jaar oude maagdelijke priesteres genaamd Bentreshyt, die leefde in de tempel van Abydos tijdens het bewind van Seti I.

Zoals beschreven in haar dagboeken, geloofde Dorothy dat haar belangrijkste rol als Bentreshyt was, om een rol te spelen in de gedramatiseerde rituelen van de dood en opstanding van de Egyptische god Osiris, die gehouden werden in de tempel. Meer controversieel, Dorothy voerde ook aan dat Seti I verliefd was geworden op haar na een toevallige ontmoeting in de tempeltuinen.Zij was toen een jonge priesteres in de tempel. Het verhaal heeft een tragisch einde als het meisje ontdekt dat ze zwanger was na hun samenzijn, ze pleegde liever zelfmoord dan dat de zwangerschap bekend werd aan de Farao.

Door haar grondige kennis van alle Egyptische dingen, werd Dorothy een zeer populaire en gerespecteerde figuur in Abydos. Mijn dierbare vriend Amir (priester uit menig van onze vorige levens in Abydos) kende Ohm Seti toen hij jong was. Hij vertelde mij dat ze rondleidingen gaf door de ruïnes en dat zij een diep respect had voor de tempel. Tegenwoordig is er nogal eens lawaai in de tempel, dat gebeurde niet toen Ohm Seti nog leefde. Zij eiste ook van haar bezoekers stilte en eerbied voor deze oude heilige plek. Zij vertelde over de oude Egyptische feesten en vieringen van de tempel, sommige lokale Egyptenaren kwamen naar haar toe omdat zij ervan overtuigd waren dat ze de geheimen kende van de oude Egyptische magie en genezing. In feite was zij een groot voorstander van de oude Egyptische magie en de zeer reële macht van de Egyptische goden.

Ohm Seti wist dat er ooit een tuin bestond in de eeuwenoude tempel van Seti en ze adviseerde de autoriteiten waar ze precies moesten graven. Zij kon dit doen omdat ze de plekken herinnerde uit haar vorig leven. Ze was dan ook in staat om de exacte plaats waar er gegraven moet worden te lokaliseren. Ze had ook voorspeld dat er een tunnel liep onder het noordelijke deel van de tempel, hetgeen later werd bewezen door de opgraafwerkzaamheden. Nog een andere meer spectaculaire voorspelling - dat onder de tempel van Seti er een geheime kluis ligt met daarin een bibliotheek van verborgen historische en religieuze archieven - dit moet nog worden onderzocht door middel van opgravingen.

Ohm Seti was een ongewone en kleurrijke vrouw, die beschikte over gedetailleerde kennis van de Egyptologie en oude Egyptische magische en religieuze praktijken. Zij werd bewonderd door iedereen die haar ontmoette, ook door de talrijke Egyptologen die naast haar werkten in Abydos. De meeste onderzoekers zijn het erover eens dat het moeilijk geweest zou zijn voor haar om een dergelijke grondige kennis en begrip over het oude Egypte te verkrijgen via de reguliere kanalen zoals school en studie.

Abydos is "altijd mijn plek en tempel" geweest ook ik heb hier vele levens liggen. In september 2008 lieten mijn Gidsen me weten dat het tijd werd Abydos te verlaten en mijn werkterrein te verleggen. Medio 2008 had ik al gezien en gevoeld dat de energie dusdanig aan het veranderen was en niet ten goede dat ik in 2009 Abdydos helemaal uit mijn reisprogramma's heb geschrapt. Ik ben in 2009 nog 2 keer kort teruggeweest maar voor mijn energetische reizen waar ik in en met het Licht werk is er tot op heden teveel duisternis actief. Als we naar de oude Goden kijken dan doet de God Seth actief zijn werk. Het wachten is op het signaal van mijn Gidsen dat de energie weer goed is en Abydos weer opgenomen kan worden in één van de reizen.

http://www.youtube.com/watch?v=1u2FftWW3g4


website Triade Travel

1 comment:

  1. Dag Caroline,
    Mooi geschreven. Heb het weekend zelf een en ander gehoord.
    Ik volg je blog. Geniet van je dag. mvgr, Pim

    ReplyDelete