Total Pageviews

Wednesday 21 November 2012

Boogschutter & Sechmet, de Godin van Zuivering.

Boogschutter. Geborenen onder dit teken zijn van rond 21 november t/m 21 december. Zij die in dit tijdvak geboren zijn vallen allen onder het vuurteken Boogschutter. Het is het 2e beweeglijke teken van de dierenriem en zijn heerser is de gelukbrengende planeet Jupiter. Het is een bijzonder symbool, want het is half mens en half dier. Met andere woorden zowel het verstand of het intellect als zijn fysieke kracht en zijn behoorlijke dosis energie, mits de zon goede aspecten maakt, maakt dat we te maken hebben met een enthousiast, joviaal, reislustig en staand voor zijn of haar idealen, mens. De boogschutter heeft visie en is heel goed in staat lastige situaties te begrijpen. Het mooie aan de dit teken is, dat zij ook altijd de zonzijde zien. Het nadeel kan zijn dat ze zo optimistisch zijn, dat het niets meer met de realiteit te maken heeft. Wat mij persoonlijk aantrekt in de Boogschutter is zijn directheid. Met een bijna kinderlijke eerlijkheid zegt de Boogschutter zijn mening en dat kan wel eens bot overkomen op anderen. Fijngevoelige zieltjes, kunnen dan nog wel eens problemen hebben met de manier waarop de Boogschutter communiceert. Het vuur in de Boogschutter zorgt voor aspiraties en wanneer hij dat combineert met zijn idealisme dan is hij heel goed in staat om zich op de maatschappelijke ladder op te werken. Maar hij zou zich ook heel goed kunnen inzetten voor een organistatie gestoeld op een bepaald ideaal. De Boogschutters die ik ken, kenmerken zich door hun honger naar kennis. Ik zie het dan ook vaak gebeuren dat zij van de ene cursus naar de andere cursus of opleiding hoppen. Want de Boogschutter heeft wel nieuwe impulsen nodig, hij heeft het soms al snel "gezien" en houdt het dan ook voor gezien. In tegenstelling tot de Leeuw, die hunkert naar materie, aanzien en aanbidding, is materie voor hem minder interessant. Sterker nog, ze zijn gul en als er planeten zijn die wat minder goed staan, dan kan het ook zijn dat hij verspilt. Als partner is de Boogschutter iemand,die zeker wanneer hij jong is, valt voor de fysieke aantrekkingskracht. Hij heeft een open mind, dus het kan gebeuren dat hij het niet zo nauw neemt met de huwelijkse trouw. Het teken wat voor de Boogschutter zit, kan jaloerse, bezitterige trekken hebben, dat is iets wat echt niet bij de Boogschutter past. De persoonlijke vrijheid is een groot goed en dat heeft hij ook nodig voor zichzelf. Naarmate de Boogschutter ouder wordt dan zal meer het intellect een rol gaan spelen in relaties. Mensen geboren onder het teken Boogschutter zijn veelal te vinden in de beroepen die te maken hebben met journalistiek, rechtspraak, reizen en onderwijs.
De Godin Sechmet in de tempel van Karnak. Dit is één van mijn favoriete plaatsen om een bezoekje te brengen aan deze Godin. De eerste keer dat ik haar domein betrad, overweldigde haar energie mij zodanig, dat ik rechtsomkeert maakte. Sechemet kan veel losmaken, haar "oog in de vlam" staat voor het goddelijke vuur dat alles zuivert. Vandaar dat zij de Godin is van de Zuivering. Zij werd "Vrouwe van het Oosten" genoemd, omdat het eerste licht van de zon er voor zorgde dat de woestijn mist oploste. Sechmet is de aardse vlam die er voor zorgt dat alle aardse onzuiverheden worden weggebrand. Vele tempels in de oudheid waren gewijd aan het opleiden van speciale geestelijken. Deze in het rood gekleede priesters stonden in de oudheid bekend als chirurgen, excorsisten en healers. Haar imago wordt geassocieerd met levende zoogdieren en de traditie was dat zij als enige Godin mensoffers ontving. Zij was de beschermvrouwe van het Egyptische leger, de beschermers van Ra, door het drinken van het het bloed en energie versterkte zij de poorten van de twee landen met haar ontzagwekkend Schild van vuur.
Haar dieren zijn de Leeuwin en de kat. Bastet, de huiskat staat symbool voor de beschermster van het huis en de kinderen. Ook zij is afgebeeld met een zonneschijf van haar hemelse metgezel Ra en de Koninklijke Slang Wadjet op haar hoofd. Het zijn ook de symbolen vanhet Goddelijk Ontwaken, hier ontmoet het zonneprincipe de fysieke sfeer en opent het 3e oog. Sechmet huis in de Tempel van Mut in Karnak. Vele van haar afbeelden zijn gevonden in dit tempelcomplex. De beelden zijn uit zwart graniet uitgehouwen. Dit zwarte graniet was dé steen die gebruikt werd voor het plaatsen van het kosmisch vuur, in het beeld, aangeroepen door middel van "Hoge Magie". De tempel van Bastet is te vinden in Bubastis. Triade Travel organiseert reizen naar tempels en de tombes door heel Egypte.

No comments:

Post a Comment