Total Pageviews

Monday 19 November 2012

De reis door de Chakra's: van stuit naar kruin.

Hoe kleurrijk is jouw leven? Hoe staat het met jouw materiële welvaart??? Er is meer in het leven dan alleen materie, dus de andere vraag die dan ook direkt opborrelt is "Hoe staat het met jouw emotionele rijkdom???? of is er sprake van emotionele armoede? Hebzucht, geweld, angst, leegte en materialimse kenmerken onze samenleving. Velen onder ons leven hun dagelijks leven uit in een kleurloos bestaan, wonen in een grauwe wijken, reizen dagelijks van en naar hun werk in grijze bussen, trams of metro's of rijden in zwarte, grijze of andere kleurloze auto's en daar kan eveneens een kleurloos maatpak bij horen. Dit laatste geldt uiteraard niet alleen voor mannen. Hoe grijs is jouw mentaliteit? en is je denken zwart-wit? Hoe jij in het leven staat en hoe jij jouw leven leidt, is terug te lezen in de chakra's. Voor wie niet bekend is met de chakra's, dit zijn zijn draaiende cirkels van energie die levensenergie ontvangen, assimileren en uitdrukken. De 7 grote chakra's hebben een verbinding met ons bewustzijn en de patronen van de betreffende chakra's hebben een verbinding met ons lichamelijk en geestelijk functioneren.
Wanneer je je bewust gaat bezig houden met de chakra's ga je een reis maken door de vele dimensies van je eigen zelf. Velen van ons zijn onbewust, een heel groot deel van het onbewuste is net als deze ijssschots, niet zichtbaar voor onszelf, het ligt diep in het water. De bovenkant van de ijsschots stelt ons bewuste voor. Een veel kleiner deel dus dan ons onbewuste. Bewustworden houdt in dat je jouw onbewuste delen naar je bewustzijn brengt waardoor het bewuste deel groter wordt en je onbewuste deel kleiner. Het werken met chakra's is hiervoor één manier. Het mooie van het werken met de chakra's is, is dat je ook in kontakt komt met je verleden, heden en toekomst.
De 7 kleuren van de regenboog bieden ons een kijkje in een "andere wereld", de wereld van energie, maar geeft ons ook vele (nieuwe) mogelijkheden. De regeboog met haar kleurschakeringen brengt letterlijk de verscheidenheid aan licht tot uitdrukking zoals wij tijdens ons leven hier op aarde ervaren. Aan het eind van elke regenboog vind je een pot met goud. Deze pot met goud komt uit de Keltische mythologie en symboliseert de heilige graal. Deze pot is het verloren vat van de spirituele vernieuwing en vervulling. Deze metafoor staat symbool voor de reis van de ziel en het ontwikkelen van het bewustzijn langs de regenboog om de weg terug te vinden naar onze eigen goddelijkheid. Het reizen door de chakra's is een heel bijzonder proces, waarbij licht en donker, mannelijk en vrouwelijk, geest en materie. worden verenigd. De regenboog is altijd een teken van hoop geweest, maar staat ook voor de verbinding tussen hemel en aarde. Het is de schakel tussen ons aardse leven en het godenrijk.
De beweging van de 7 chakra's wordt in werking gezet door het bewustzijn en de materie. Het bewustzijn stroomt via de kruin, door het hele lichaam naar beneden(een neerwaartse stroom dus) en de opwaartse stroom komt van de aarde en stroomt naar ons etherisch bewustzijn. Wanneer we van de stuit naar de kruin gaan werken, zul je merken dat je steeds minder begrensd bent. De chakra's worden van oudsher als een pad naar bevrijding beschouwd. In januari 2013 organiseert Triade Travel de Chakra cursus van stuit naar kruin. Tijdens deze cursus krijg je informatie over de chakra's, maar de nadruk van de cursus ligt vooral op het ervaren maar je gaat ook de chakra's van de andere cursisten leren lezen. Start: 14 januari 2013, overige data zijn 28/1, 11/2, 25/2, 11/3, 25/3 en 6 april 2013. Locatie: Rotterdam Tijd: van 19.30 uur tot 22.00 uur Prijs: € 225,-- inclusief lesmateriaal Docenten: Caroline Dekker en Petra Portheine Opgeven: 070-3692559 of 06-45426007 of per mail triadetravel@gmail.com

No comments:

Post a Comment