Total Pageviews

Saturday 2 August 2014

Ierse muziek

Ooit heb ik een prachtige oplaadplek gevonden hier in Ierland en daar wilde ik graag weer een keer naar terug. Het ligt in een klein dorpje waar de energieën wel wisselend zijn. Er zijn nog restanten van stadsmuren en de plaatselijke groenteboer, waar ik indertijd de sleutel van het hek haalde bestond niet meer.

Inmiddels, vele jaren later is de plek schoongemaakt, het hek geverfd en met gouden letters staat de naam van de kerk in het metaal geschilderd. Plantenbakken met fleurige plantjes staan aan weerszijden op het pad richting de ingang van de kerk. Alleen de kerk is hermetisch afgesloten. Na wat  rondgevraagd te hebben, waren we in elk geval iets wijzer geworden. Er was een caretaker en die heeft een sleutel, maar van de caretaker geen enkel spoor.


Heel jammer dat we er niet in konden. Een behulpzame dame wilde ons nog wel de sleutel van het hek meegeven, maar ja die was al open.
Onverrichter zaken dan maar weer terug, maar eerst even Clonmel aangedaan, een leuk stadje. Bij een lokale boekhandel raakten wij aan de praat met een man die de schrik van zijn leven had gehad in Tara. De man geloofde voorheen niet in al die " bovennatuurlijke " dingen en vond het ook allemaal maar onzin. Tijdens zijn bezoek aldaar gebeurden er zoveel rare, vreemde en niet te verklaren dingen, dat hij nu helemaal om was. Hij raakte hierover maar niet uitgepraat en hij was zichtbaar geroerd toen hij over zijn ervaringen met ons sprak. Hij verkocht tarot kaarten, en ik heb een elfen en feeën set aangeschaft en Loes een set kaarten van Doreen Virtue.
Onze avond hebben we afgesloten met een optreden van echte Ierse dans en muziek. Zeer de moeite waard.


No comments:

Post a Comment