Total Pageviews

Tuesday 3 February 2015

Labyrint & Doolhof

Het Labyrint en het Doolhof worden in het dagelijks spraakgebruik nog wel eens door elkaar gehaald. Toch hebben zij een net iets andere achtergrond en betekenis. 'Labyrint' en 'Doolhof' zijn verschillende woorden voor ongeveer eenzelfde fenomeen. Beiden kennen een naar een doel slingerend pad. Wanneer je een labyrint loopt of volgt dan doet het iets doet met je. Een doolhof kan je aardig in verwarring brengen, omdat je pad keer op keer "gestopt" wordt.

Het Labyrint helpt bij het bij jezelf te komen en in sommige gevallen leidt het zelfs tot inkeer. Het beginsel is eenvoudig en het is dan ook niet verwonderlijk dat labyrinten en doolhoven al heel oud zijn. De oudst bekende labyrinten werden al 4.000 jaar geleden in steen gekerfd. Een bekende oude labyrint-mythe is die van Theseus, die met behulp van de draad van Ariadne in staat was uit het labyrint van de Minotaurus op Kreta te ontsnappen.

Een labyrint bestaat uit één lang, slingerend pad naar een bepaald einddoel. Het lopen of volgen van een labyrint heeft meestal een symbolische en maar ook een spirituele functie.

>p> Op 2,3, en 4 mei gaan we naar Frankrijk voor het lopen van de labyrinten. We starten in St. Quentin, daarna Amiens en we sluiten af bij een Marialabyrint in het zuiden van Nederland.

Wil je dit ook eens ervaren?? Ga dan met ons mee, er zijn nog een paar plaatsen beschikbaar tijdens dit weekend.

Prijs: € 349,--, inclusief, vervoer vanaf Den Haag/Rotterdam/Dordrecht vv, 1 biologische lunch, 2 overnachtingen in Frankrijk op basis van gedeelde kamer en incl. ontbijt, meditaties en begeleiding.

Triade Travel & de spiegelkamer

tel: 070-3692559 of 010-2202012

No comments:

Post a Comment