Total Pageviews

Friday 15 March 2013

Oude Egyptische Orakels, de Zodiak en geheime Kamers



Oracle of the temple of Amon at Siwa

Veel oude Egyptische tempels hadden geheime plaatsen, of kleine kamertjes waarachter of waarin de innerlijke heiligdommen van een priester zich bevonden en waar het orakel van de tempels wachtte. Deze tempeltjes waren van binnen donker welke naast het praktische hiervan ook bijdroeg aan hun geheimzinnigheid en geheimhouding.

Het daglicht reisde in directe en scherpe lijnen rechtstreeks naar de beelden van de goden wat bijdroeg aan de impact op hen die in hun in aanwezigheid vertoefden.

In de vloer van Kom Ombo tempel was een beweegbare steen, die, toegang verschafte tot een onderaardse gang, onder de muur tussen de twee heiligdommen van Sobek (links) en Horus (rechts), waren de heiligdommen duidelijk van elkaar gescheiden door een verborgen kamer. In deze “verborgen”kamer was de priester het 'Orakel'. Het werd de priester op deze manier mogelijke gemaakt te spreken, zonder gezien te worden, wat zou bijdragen aan het geloof in het advies van het Orakel, met name wanneer degene die advies vroeg in de aanwezigheid van een standbeeld van een God of Godin stond . (Margaret Murray beschreef deze geheime kamer in haar boek 'Egyptische tempels'

In de Dendera tempel is er een kamer gewijd aan 'De Zeven Hathors' die aanwezig zijn bij de geboorte van een kind, wanneer zij haar lot voorspellen. Ze worden ook opgeroepen voor hulp op het gebied van de liefde, maar ook als bescherming tegen


Dendera is beroemd om zijn cirkelvormige plafond met de Zodiak, te vinden in een kleine ruimte boven op het dak van de tempel. Wanneer je deze indrukwekkende tempel betreedt vind je in de eerste hypostyle hal prachtige astrologische tekens, die bekend staan als de ronde van de hemel waar je astrologische tekens van de hemel en goden kunt zien. Op dit moment (2009/2010) zijn ze deze tempel aan het restaureren en wat er onder de zwarte roetlaag te voorschijn komt is werkelijke adembenemend!
 


Alexander de Grote maakte een bijzondere reis door de westelijke woestijn naar het Orakel van Amon om deze te raadplegen. Hij wilde namelijk antwoorden krijgen op een aantal van zijn vragen. Deze kleine tempel was beroemd over heel Egypte en gelegen in de Siwa Oase.

Wij verschillen niet zoveel van de oude Egyptenaren want heden ten dagen zijn er veel mensen en wel over de hele wereld die tarotlezers, helderzienden en Orakels raadplegen. Zij hebben behoefte aan hulp en vragen adviezen voor hun toekomstig pad, of advies over problemen en hoe deze zouden kunnen worden opgelost of aangepakt.

Op de verschillende reizen door Egypte biedt Caroline Dekker een horoscooptekening voor iedere gast aan en mondeling uitleg, maar zij geeft ook Tarot lezingen.
 
Nieuw voor 2014 van Triade Travel is de Kracht Tour, Luxor en Aswan.

No comments:

Post a Comment