Total Pageviews

Wednesday 22 February 2012

Waterman en de Godin Maat


In de astrologie wordt de Waterman gerekend tot een luchtteken en is geboren rond 21 januari en 20 februari. Dit maakt hen tot wat afstandelijke persoonlijkheden. Over het algemeen zijn zij sterk en zeker aantrekkelijk te noemen voor anderen. De Waterman kan wat tegenstrijdig zijn aan de ene kant is er de verlegen, zachte en geduldige kant en aan de andere kant laten zij een uitbundige, levendige, exhibitionistische kant zien. Het teken Waterman wordt gerekend tot het vaste teken van de dierenriem. Vaste tekens zorgen er bijvoorbeeld voor dat overtuigingen lang aangehouden worden. Over het algemeen is de Waterman fair genoeg om zelfs van de meest stellige mening af te stappen maar alleen als er overtuigend bewijs is dat ze het niet helemaal bij het rechte eind hadden. De Waterman staat bekend om het hebben van een open vizier en een brede visie die verschillende factoren samen weet te brengen tot één geheel. Dit maakt hen onbevooroordeeld en tolerant tegenover andere levens en zienswijzen.

Dit brengt mij op de Godin Maat, zij is de Godin van de Orde. Een van de essentiële eigenschappen die bij haar horen is de Waarheid . In de Egyptische traditie is zij degene die het pad van ecliptica effende. Zij is de beschermvrouw van de Goddelijke Orde en gaat over de plaats die de zon heeft in de hemel. Zij heeft dan ook een beslissende rol bij begrafenissen. Op afbeeldingen wordt zij afgebeeld met een veer op haar hoofd.



Wanneer je bent overleden, dan wordt je hart gewogen. Maar voor je bij de zaal van het Oordeel bent, heb je al een hele weg afgelegd. In deze zaal vind je Osiris, Isis, Nephtys, Thoth, Maat, 42 rechters en het monster Amnit. Deze Veer van de Waarheid, wordt gebruikt bij de weging van het hart. Wanneer je niet goed geleefd hebt werd je hart verzwolgen door het afgrijselijke monster. Deze scene is terug te vinden in heel wat tempels en tombes. De veer werd ook gebruikt om mee te schrijven. De Godin Maat heeft een relatie met de Goddelijke Schrijver de God Thoth. De veer staat ook fonetisch voor het woord elleboogslengte, de belangrijkste maat van de helige canon. Deze maat is gebaseerd op het hemelse ritme.
De Godin Maat staat voor het bewustzijnsprincipe en de aangeboren ethische moraal. De witte reiger is de heilige vogel van deze godin. Het verenpak van deze vogel is wit.

Veel Watermannen beschikken over verbeeldingskracht en zijn paranormaal intuïtief. Het Aquarius-tijdperk, dat nu gaat beginnen, zal bijdragen aan een groots spiritueel ontwaken. En dat sluit weer aan bij de Godin Maat omdat zij ook staat voor het Bewustzijn.



Hier zie je de weging van het hart, met de Godin Maat aan de linkerkant van de afbeelding. Foto genomen Deir el Medina, december 2011.

Afbeeldingen van deze Godin vind je in vele tempels en tombes in Egypte. In het tempelcomplex van Karnak in Luxor is een kleine tempel aan haar gewijd. Deze tempel werd gebouwd door Amenhotep III.

No comments:

Post a Comment