Total Pageviews

Friday 24 February 2012

Vissen en de Godin Noet


De Vissen worden geboren rond 20 februari en 21 maart. Zij zijn het laatste teken van de dierenriem. De eigenschappen die bij de Vissen horen zijn vriendelijk, geduldig en vooral meegaand. Vissen staan bekend om hun gulheid, ze zijn aardig, goedgehumeurd en mededogend. Zij zijn zeer goed in staat de gevoelens van de mensen om zich heen goed aan te voelen en zij reageren met veel sympathie en tact op het lijden dat ze zien. Ze zijn ook wel gevoelig voor het lijden van anderen. Je vindt in verzorgende beroepen veel vissen. Door het zachtaardige karakter van de vissen zijn ze heel populair bij verschillende soorten mensen, voornamelijk vanwege hun aard die relaxed, hartelijk is en hun aanpassingsvermogen, waardoor ze voor sterkere en uitbundigere persoonlijkheden niet bedreigend zijn. Vissen zijn heel goed in staat mensen te accepteren en zich aan de omstandigheden aan te passen. Zij hebben het vermogen geduldig af te wachten tot problemen zich vanzelf oplossen in plaats van moeite te doen om ze op te lossen. Ze zijn eerder druk bezig met de problemen van anderen dan hun eigen problemen. Dat afwachtende (en soms passieve) is ook een valkuil van de vissen. Vissen leven vaak vanuit hun emoties in plaats van hun verstand en vanuit hun instinct in plaats van hun intellect. Ze willen ook graag dat anderen inzien hoe creatief ze zijn. Ze hebben een hekel aan discipline en opgelegde beperkingen. Ze moeten absoluut geen negen-tot-vijf-leventje hebben. Dromers zijn het en ze kunnen zich terug trekken in hun eigen wereld, die voor anderen niet te volgen is. Zij zijn veelzijdig, intuïtief, vlug van begrip, observeren, luisteren goed, en zij staan open voor nieuwe ideeën en omgevingen. Mediamieke gave komen bij vissen vaak voor. Het symbool van de vissen is op deze afbeelding 2 vissen die elk een kant op zwemmen.




Deze foto is gemaakt in de Hathor Tempel december 2011, waar het gerestaureerde plafond prachtige kleuren en adembenemende afbeeldingen laat zien.
Triade Travel
organiseert spirituele reizen naar Egypte naar bijzondere krachtplekken en tempels.

De Godin Noet wordt beschouwd als de Godin van de Kosmische Vloeistof. Haar domein is de Hemel. Samen met haar broer Geb, hij is de God van de aarde, zorden zij voor de geboorte van 4 aardse krachten. Deze krachten werden voorgesteld door vier Hoofdtekens, zoals wijdie ook in de Westerse Astrologie kennen. Deze mooie Godin wordt grootst afbeeld op bijvoorbeeld de plafonds van de tempels. Haar langgerekte lichaam omvat de hele aarde en omhult alle creatie.
Elke ochtend laat ze de zon opnieuw geboren worden en in de avond slikt ze de zon in, dit als symbool voor een continue stroom van hemelse vernieuwing, waar zij als Godin symbool voor staat. Zij wordt ook afgebeeld met een vaas op haar hoofd, de vaas symboliseert het hemelse vocht. Alle levende dingen gaan door haar lijf voordat ze geboren worden. Haar hemelse baarmoeder bevat het kosmische vruchtwater, waaruit alle leven ontstaat en dus is zij de brengster van de kosmische geboorte. Na het overlijden verwelkomt zij de overledene en zij zorgt ervoor dat je kunt rusten en je kunt verfrissen onder haar 2 platanen. Het fruit dat zij voorbrengen zorgen voor het eeuwige leven. Deze hemelse bomen staan aan iedere kant van de hemelse opening (haar lichaam) een Egyptische voorstelling van de Vissen.


Hier sta ik bij een "opening" opgenomen in de Magikal King Arthur Tour




Je vindt onder veel deksels van sarcofagen mooie afbeeldingen van deze Godin. Zoals zij ook vaak wordt afgebeeld op het plafond van een tombe. Zo is de overledene omhuld en in de armen van wie ooit het leven werd verkregen. Een geruststellende gedachte.

Omdat Noet symbool voor de hemel staat vind je haar afbeelding in alle tempels van Egypte. Een kapel gewijd aan haar kan aangrenzend zijn of nabijgelegen van de hoofdtempel. Dit als erkenning van haar levensbrengende kracht, het voortbrengen van de Zon, het huis van de planeten en het belichamen van de sterren. In de tempels van Dendera, Philae en Edfu vind je kapellen gewijd aan de Godin Noet op het dak vind je gaten waar stangen in werden geplaatst die dienden voor de priesters die zich bezig hielden met astronomie. De eerste helft van de Zodiac staat symbool voor de ontwikkeling van de mens hier op aarde terwijl de tweede helft symbool staat voor de spirituele ontwikkeling in het kosmische koninkrijk.

De Philae Tempel in Aswan. De tempel is indertijd verplaatst, maar ligt prachtig op een eilandje. Deze tempel is gewijd aan de Godin Isis. Zij is ook aardse moeder die het fysieke bestaan geeft door de geboorte van haar nageslacht (Horus). Zij laat hem vrij om zich te verheffen tot het verkrijgen van een hemels bestaan. De Godin sluit de ervaringscyclus door als hemelse moeder de teruggekeerde ziel te verwelkomen, deze ziel is als een verlichte ster aan het firmament van haar lichaam .


De replica van de boot in de Horus Tempel.

No comments:

Post a Comment