Total Pageviews

Thursday 24 May 2012

Tweelingen & Thoth

Tweelingen, in de astrologie ze zijn geboren rond 21 mei tot en met 21 juni. Tweelingen worden gerekend tot de luchttekens. De andere 2 zijn de Weegschaal en de Waterman. Een van de kenmerken van de tweelingen is hun veelzijdigheid. Zij zijn nogal mentaal en vooral en intellectueel ingesteld. Zij zijn goed in het opnemen van veel feiten en zij zijn goed in het waarnemen van delen van het geheel. Zij zijn vooral gericht gericht op leggen van verbanden.
Door de snelheid van denken en de grote hoeveelheid indrukken die zij kunnen opnemen hebben ze toch vaak wel moeite om zich echt goed te concentreren. Een echte Tweelingen kletst 5 kwartier in een uur en ze kunnen zo in hun hoofd zitten dat mijn energie erdoor omhoog getrokken wordt zodat ik er moe van word. Denken, relativeren en twijfelen is hen niet vreemd en ze zijn de  nieuwsgierige Aagjes van de dierenriem. Met andere woorden zij zijn onderzoekend en goed in staat zich aan allerlei omstandigheden aan te passen. Op mij komen ze nogal nerveus over en hun energie ervaar ik ook zo. Door die beweeglijkheid, de onrust en hun nieuwsgiergigheid versnipperen zij hun energie. Een kenmerk van de Tweelingen is dan ook de innerlijke onrust. Door die beweeglijkheid zouden ze ook wel overal tegelijk willen zijn, maar dat niet alleen ze willen ook van alles, vinden veel dingen leuk en het einde van het liedje is dat er uiteindelijk niets gebeurd. Als ze iets niet interesseert is het lastig opnemen voor de tweelingen en eventuele leerstof is dan ook alweer heel snel vergeten.  Ze doen het één en zijn daar mee bezig en in gedachten zijn ze alweer met het volgende bezig. Een tweelingen herken ik meestal aan de beweegelijkheid in hun handelen, ze kunnen slecht stilzitten en hun handen en voeten blijven bewegen. Als je pech hebt dan is er sprake van veel "gebakken lucht". Als het helemaal verkeerd wil dan heb je te maken met oplichters, maar gelukkig geldt dat niet voor alle tweelingen. Het kunnen handige en gladde verkopers zijn. Een commerciële baan ligt hen meestal dan ook wel. Veel hangt uiteraard af van je eigen geboortehoroscoop.
        
Een groot voordeel van het Tweelingen zijn is dat ze iets jeugdigs, iets heel vitaals hebben. Het nadeel kan zijn dat ze eigenlijk nooit helemaal ècht volwassen worden. Zij houden van afwisseling en verandering, dat kan in een relatie nog wel eens problemen geven. Omdat zij het moeilijk vinden om zich te binden. Ze nemen het ook niet altijd even serieus met de echtelijke trouw. Ik beschouw ze dan ook wel als de "vreemdgangers" van de dierenriem. Wat voor hen essentieel is dat er over alles, maar dan ook àlles, gepraat kan worden. Toch zullen ook de Tweelingen wanneer zij een langdurige relatie willen hebben, hun best mogen doen om in de relatie te investeren. Het onderhouden van een relatie gebeurt niet zomaar. O, ja en ik vergat nog te schrijven dat zij makkelijk geld uitgeven. Sommige Tweelingen hebben geen handjes en dus ligt schuldenmaken op de loer!
Amusant zijn ze zeker, want there is never a dull moment wanneer je met een Tweelingen bent. Zij zijn aangenaam, onderhoudend en over het algemeen zeer optimistisch gezelschap.
      
 Dit is het prachtig gerestaureerde plafond in de Hathor tempel. Hier zie je aan de rechterkant de God Thot staan.

De God Thoth is de God van de resonantie. Hij was het die zichzelf geschapen had, de kenner van de sterren, de waarheid werd gemarkeerd op de schalen van zijn gerechtigheid en hij spreekt op de dag des oordeels. Thoth staat vaak afgebeeld met een rietpen en een palette, de instrumenten die gebruikt werden in het oude Egypte. Hij registreert alle uitingen van de Goden, maar hij is ook de opdrachtgever van het geluid of trilling. Hij is de Goddelijke communicator. die de leiding heeft over het gesproken woord. In de Egyptische mythen is hij het vizier van alle Goden en hij kondigt gebeurtenissen aan in zowel het aardse als het goddelijke rijk en noteert alle daden in zijn boek. Als uitvinder van het geschreven heilige schrift (hyrogliefen) wordt hij beschouwd als de grote schrijver en de bewaarder van de boeken. Hij gaat over maa kheru ofwel het ware woord. Je vindt hem ook terug in de mijn persoonlijke favoriete afbeelding, van het wegen van het hart.

 
Deze afbeelding hangt in mijn praktijkruimte.

Thoth was de leermeester in de grote Osiris mythe want hij maakte het mogelijk door middel van de magische formules dat de geest van Osiris kon ontwaken uit de slaap van de dood. Hij is bewaker van de heilige toverspreuken, hij wordt beschouwd als de schrijver van de 42 legendarische Books of Thoth. Ze worden beschouwd als de geheime kennis van Egypte. Hij is ook de bewaker van de hemelse bewegingen, de rytmische cycli van het heelal, maar ook op alle natuurlijke periodieke verschijnselen van ons aardse bestaan. De Ibis, deze volgel stond bekend staand vanwege het trekken, gaf in het oude Egypte de wisseling van de seizoenen aan. Dit werd beschouwd als een groots gebeuren. De Baboon (apen) stonden bekend om hun luide roep wanneer de zon opkwam en ook zijn werden beschouwd als een intelligentie in het herkennen van hemelse gebeurtenissen.
Thoth wordt beschouwd als de bron van al deze maatregelen, dit was het gevolg van het uitspreken van het oer-woord dat het fysieke universum in gang zette en die door de tijd heen originele patronen van onze fenomenale wereld schiep.
Wanneer Sirius vlak voor het opkomen van de zon verscheen was dat het signaal dat de Nijl buiten haar oevers ging treden en dit luidde een een nieuw heilig jaar in. De eclipticale lengte lag in het teken Gemini 6000 jaar voor Chr.

Zijn tempel was Hermopolis, gelegen in Midden Egypte. De tempel was een deel van het complex van het Huis van het Leven, waar de belangrijkste activiteit was gelegen in de dagelijkse wetenschap. Grote ondergrondse necropolen voor de heilige Ibis en de Baboon wereden indertijd gerealiseerd.
De ooit eens zo uitgebreide kennis van het Oude Egypte zal nu door ons op een andere manier mogen worden teruggehaald omdat veel verloren is gegaan door het vergaan van de tempels.

 

No comments:

Post a Comment