Total Pageviews

Sunday 18 August 2013

Kastelen en steencirkels in Ierland

Vandaag houdt het weer niet over. Ben benieuwd wat het uiteindelijk gaat worden, mijn daglegging van de tarotkaarten is heel mooi. Dus vol vertrouwen gaan wij op pad, nadat we eerst het programma omgegooid hebben.
De eerste stop wordt het kasteel van Cahir, ik herken het, ben er ooit eerder geweest. Al snel regent het pijpenstelen dus weinig uitnodigend om daar nog iets te doen. Via een prachtige route gaan we naar Lismore. Onderweg zien we veel mist, regen en inderdaad een prachtig landschap dat met zon er adembenemend mooi uit moet zien. Het is nu allemaal wat mistroostig.
In Lismore is het droog en schijnt de zon. Het kasteel is reeds 5 eeuwen in familiebezit en dus kan het publiek alleen de tuinen bezichtigen. Deze zijn de moeite waard. Het stadje zelf stelt niet veel voor, althans dat vinden wij. We rijden door naar lough Gur, een mooie route vanaf Lismore en het weer klaart steeds meer op.
We vinden 2 prachtige steencirkels, hele fijne plekken om daar te zijn en laten de energie op ons inwerken. 
Na een wandeling door het weiland, waarbij we op moeten passen niet in koeienvlaaien te stappen gaan we weer terug naar onze b & b.

No comments:

Post a Comment